αναπληρώτρια, υπουργός, Παιδείας, αιώνιους φοιτητές Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές

Ούτε η ίδια δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο Πανεπιστήμιο, ομολόγησε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο mega σημειώνοντας πως  "όταν το 95% των φοιτητών το έχεις περιθωριοποιήσει από το πανεπιστήμιο, τον κάνει μαθητή εκεί είναι επόμενο ότι δεν έχεις αυτό το σώμα το φοιτητικό το οποίο επιτρέπει να χάνονται όλες αυτές οι ομαδοποιήσεις που είναι λίγα άτομα".

Σχετικά με τους αιώνιους φοιτητές, τόνισε:


Α. Τα χρόνια των σπουδών είναι 4+2, από εκεί και πέρα κανένας φοιτητής μένει ή δεν μένει, δεν έχει κανένα προνόμιο, δεν απασχολεί το πανεπιστήμιο".

Β. Αυτό λέμε αιώνιοι είναι εάν έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σε εξεταστικές ή δεν έχουν. Εάν δηλαδή τον διαγράφεις οριστικά από το πανεπιστήμιο ή δεν τον διαγράφεις; Είχε επανέλθει με τον Μπαλτά. Θα το δούμε και στον εθνικό διάλογο. Κάποτε πρέπει να δούμε και τα νούμερα των αιώνιων φοιτητών. Δεν με ενόχλησαν ποτέ οι αιώνιοι φοιτητές", πρόσθεσε.

Η Αν. υπουργός τόνισε πως “η έννοια Παιδεία ταλαιπωρείται όταν ο καθένας από εμάς έχει στο μυαλό του κάτι και λέει εγώ θα το κάνω, χωρίς να βλέπει τι παράδοση έχει αυτό το πράγμα" και πρόσθεσε:

"Να αλλάξω αυτό που έχει κακοφορμίσει αλλά να μην αποδομίσω ένα πράγμα το οποίο έχει λειτουργήσει. Γιατί κακά τα ψέματα όσα προβλήματα και να έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο, ακόμη κρατιέται όρθιο. Αυτό κάτι δείχνει",

Νόμος  4009/11

Η κ.Αναγνωστοπούλου σχετικά με  το νόμο 4009/11 της Α.   Διαμαντοπούλου, ανέφερε τα εξής:

-Μια μεταρρύθμιση έχει νόημα όταν κινητοποιεί ομάδες της κοινωνίας, όταν δηλαδή συνομιλεί με ένα πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας.  Αυτή η μεταρρύθμιση με ποιες ομάδες της κοινωνίας συνομίλησε.

-Εχει εγκλωβιστεί όλη η συζήτηση για την Παιδεία και ειδικά για την τριτοβάθμια, με το νόμο Διαμαντοπούλου.

-Συναλλαγή έγινε όλα αυτά τα 40 χρόνια σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής.

-Μια χώρα όπως η Ελλάδα που στο κάτω κάτω είναι δυο αιώνες κράτος, έχει μια παράδοση αυτή η τριτοβάθμια εκπαίδευση, μια παράδοση που έβγαλε και άσχημα πράγματα αλλά έβγαλε και καταπληκτικά πράγματα.

-Το πρόβλημα του ελληνικού πανεπιστημίου δεν είναι η εξωστρέφειά του, οι περισσότεροι καθηγητές και οι φοιτητές μας είναι μονίμως σε συνομιλία με τη διεθνή κοινότητα. Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε ένα κράτος πελατειακών σχέσεων. Οι σπουδές δεν υστερούσαν", εκτίμησε η υπουργός.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr