περισσότεροι νέοι, ετοιμάζονται, εγκαταλείψουν, Ελλάδα, νεολαία, εγκαταλείπουν  Ολοένα και περισσότεροι νέοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα

Ολοένα και περισσότεροι νέοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα

Η ύφεση συνεχίζεται, ο κλοιός στενεύει και το κύμα μετανάστευσης της νεολαίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο το νέο έτος.

Ολοένα και περισσότεροι νέοι ετοιμάζονται για να αναχωρήσουν από την χώρα και να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, έχοντας πλέον για τα καλά την πίστη ότι τίποτα δεν θα αλλάξει εδώ για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.


Το φαινόμενο της μετανάστευσης που χαρακτηρίζει τα χρόνια της κρίσης συνεχίζεται, με την παρατεταμένη ύφεση που υπάρχει να έχει απογοητεύσει τους νέους που ακόμα και αν βρίσκουν δουλειά, γνωρίζουν ότι με το μισθό που θα παίρνουν στην Ελλάδα δεν υπάρχει προοπτική.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι επιστήμονες γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί και αρκετοί ακόμα που έχουν προχωρήσει στις σπουδές τους παίρνοντας μεταπτυχιακά και ανώτερους τίτλους σπουδών.

Νέοι άνθρωποι που βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό με μισθούς που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και από την στιγμή που η ύφεση δεν πρόκειται να κοπάσει η μετανάστευση των νέων ανθρώπων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2016.

Η μόνη διαφορά σε σύγκριση με τα πρώτα χρόνια της κρίσης είναι ότι οι περισσότεροι από τους νέους που πρόκειται να μεταναστεύσουν πηγαίνουν σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε χώρες μακρινές, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία, η Αμερική και ο Καναδάς, ρίχνοντας για τα καλά «μαύρη πέτρα» πίσω τους. Γιατί όσο σκληρή και αν είναι η ξενιτιά η κατάσταση στην χώρα δεν αντέχεται, τα πράγματα δυσκολεύουν και ο κλοιός στενεύει…

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr