Πτυχιακή Εξεταστική 2016, επιστολή, ΔΑΠ, Υπουργό Παιδείας Πτυχιακή Εξεταστική 2016: Η επιστολή της ΔΑΠ στον Υπουργό Παιδείας!

Πτυχιακή Εξεταστική 2016: Η επιστολή της ΔΑΠ στον Υπουργό Παιδείας!

Η ΔΑΠ εξέδωσε σήμερα Τρίτη 1/12, ανακοίνωση με την επιστολή στον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη πρόταση για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής».

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2015


Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη

Θέμα: Πρόταση για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής»

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες χιλιάδων φοιτητών, σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, να ολοκληρώσουν τις σπουδές του το συντομότερο δυνατό και να ελαφρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών τους, τα τελευταία τρία χρόνια καταθέτουμε πρόταση για τη πραγματοποίηση διπλής εξεταστικής.

Αν θες να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εξεταστικές περιόδους στα Πανεπισήμια και τα ΤΕΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η ρίζα του προβλήματος οφείλεται σε μια εκ των πολλών αστοχιών του νόμου Διαμαντοπούλου ,όταν καταργήθηκε η διπλή εξεταστική τόσο για τους ενεργούς όσο και για τους επί πτυχίω φοιτητές. Ένα μέτρο κατεξοχήν άδικο, αφού δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές οι οποίοι έχουν διδαχθεί ένα μάθημα και δεν έχουν επιτύχει, να περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επανεξετασθούν σ' αυτό.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε, πέρυσι, στη Βουλή των Ελλήνων, ορίστηκε διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο αλλά και τον Ιούνιο και έτσι διευκολύνθηκαν χιλιάδες φοιτητές και κυρίως οι επί πτυχίω.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας δεν επιτρέπουν καμία επιπλέον επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεγάλο μέρος του οποίου απορροφάται από τα μέλη τους που σπουδάζουν. Ως εκ τούτου είναι άμεση ανάγκη να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των σπουδών, των φοιτητών, ώστε να μπορούν να εξέλθουν στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατό. Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της διπλής εξεταστικής. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές δεν είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.

Μάλιστα η οριστική λύση στο πρόβλημα, θα δινόταν εάν με νόμο κατοχυρωνόταν η διπλή εξεταστική, για όλους τους φοιτητές, προκειμένου η φοιτητική κοινότητα να γνωρίζει με ποιoν τρόπο θα εξετάζεται και όχι να περιμένει εναγωνίως κάθε φορά που πλησιάζει η εξεταστική περίοδος εάν θα περάσει ή όχι, η σχετική τροπολογία.

Ελπίζουμε ότι, όπως και τα προηγούμενα τρία έτη, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διαβάστε επίσης: Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για την Διεξαγωγή Πτυχιακής Εξεταστικής

Πτυχιακή Εξεταστική 2016

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr