ΜΑΤ, περικύκλωσαν, απαγόρευσαν, πορεία, φοιτητών, κέντρο, Αθήνας Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και απαγόρευσαν πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και απαγόρευσαν πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Προγραμματισμένη για σήμερα ήταν η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής, Φυσικού, Μεταλλειολόγων και ΣΕΜΦΕ στην πρυτανεία στο κέντρο της ΑΘήνας λόγω της έλευσης του γάλλου Πρωθυπουργού, Φρανσουά Ολάντ.

Αντιπροσωπεία από τους παραπάνω φοιτητικούς συλλόγους πήγε στην κεντρική είσοδο της πρυτανείας. Με εκπληξη άκουσαν πως η προεδρία της Δημοκρατίας και η ΓΑΔΑ απαγορεύει οποιαδήποτε κινητοποίηση στον γύρο χώρο.


Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητες, πήραν το πανό και καθώς κάνανε δύο βήματα προς την Κοραή, τα ΜΑΤ τους περικύκλωσαν ακαριαία. 

Σύμφωνα με το alfavita, τα ΜΑΤ εξώθησαν τους φοιτητές μέσα σε πέντε λεπτά από τον χώρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι φοιτητές ήταν περίπου 40 αλλά άλλοι τόσοι και περισσότεροι ήταν οι αστυνομικοί που τους εξώθησαν.

Την εικόνα ενός αστυνομοκρατούμενου κέντρου περιέγραψαν οι φοιτητές με ΜΑΤ και κλούβες να βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο.

Περισσότερα φοιτητικά νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr