Αλέξης, Τσίπρας, φοιτητής, εκπομπή, φοιτητικές, εκλογές, ΣΚΑΙ, ΕΜΠ, 21χρονος,1995,ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ, Αγγελική, Παπάζογλου,tsipras Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν φοιτητής σε εκπομπή αφιερωμένη στις φοιτητικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν φοιτητής (το 1995) σε εκπομπή αφιερωμένη στις φοιτητικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα σπάνιο βίντεο με τον 21χρονο τότε φοιτητή Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για τις φοιτητικές εκλογές σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» στον τότε ΣΚΑΪ το 1995. Μαζί του ήταν η Αγγελική Παπάζογλου, η οποία σήμερα είναι σύζυγος του Νίκου Βούτση.

Θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής ήταν οι φοιτητικές εκλογές που πλησίαζαν και ο δευτεροετής τότε φοιτητής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμάν στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσει τις θέσεις του για την πολιτική, ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων.


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ακριβώς δίπλα του κάθεται η Αγγελική Παπάζογλου, τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του παντείου Πανεπιστημίου, η οποία σήμερα είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση!

Η δράση του Αλέξη Τσίπρα στα κινήματα νεολαίας είναι γνωστή και εκτός από την εμφάνισή του, δηλαδή το μούσι και το σπορ ντύσιμο, λίγα πράγματα είναι διαφορετικά πάνω στον πρώην πρωθυπουργό, ειδικότερα όσον αφορά στον λόγο του.

Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο 20χρονος Αλέξης Τσίπρας στέκεται στο ζήτημα της αποχής, το οποίο κι έφτανε σε ποσοστά της τάξης του 50%, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, ασχέτως αν όσοι δεν ψηφίζουν μπορεί και να μην το κάνουν συνειδητά.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε υιοθετήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό του στυλ του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα! 

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι τώρα πια που είναι οικογενειάρχης, ονόμασε τον μικρό γιο του Ορφέα Ερνέστο!

ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr