φοιτητές,φοιτήτριες, εργάζονται,εργασία, σπουδάσουν,πανεπιστήμια,τει,έρευνα Αυξάνονται οι φοιτητές που εργάζονται για να σπουδάσουν

Όλο και περισσότεροι οι φοιτητές που εργάζονται για να σπουδάσουν

Σημαντική αύξηση παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, σε περιπτώσεις φοιτητών οι οποίοι εργάζονται προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιουργεί το γεγονός να φοιτούν σε σχολές και ακαδημαϊκά ιδρύματα όπου βρίσκονται σε διαφορετική πόλη από την οικογενειακή τους στέγη.

Σύμφωνα με δηλώσεις φοιτητών (σε σχολές των ιδρυμάτων στην Αθήνα και Πάτρα) στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr εκτός από τη παρακολούθηση των σπουδών τους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές, αφιερώνουν χρόνο και σε άλλου είδους εργασιακά καθήκοντα. 


Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, η απασχόληση τους συνίσταται στην εξασφάλιση χρημάτων ώστε να καλυφθούν πάγια και τρέχοντα έξοδα, λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να ανταποκριθούν, επαρκώς, στις οικονομικές απαιτήσεις κατά το διάστημα των σπουδών.

Τρείς από τους ερωτώμενους φοιτητές ασχολούνται με τη διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων. Τα χρήματα δεν είναι πολλά, όπως αναφέρουν, αλλά αποτελούν ένα ικανοποιητικό βοήθημα για να μη ζητάνε, συνεχώς, από τους γονείς του οι οποίοι είναι άνθρωποι του μεροκάματου. Επίσης πολλές είναι οι φοιτήτριες που εργάζονται σε καφετέριες για να καλύψουν τα έξοδα τους.

Ταυτόχρονα, όμως, φανερώνουν και τις σημαντικές ευθύνες, κάποιων, για το γεγονός φοιτητές, εξ ανάγκης, να εργάζονται (τις περισσότερες φορές σε ανασφάλιστη εργασία) την ίδια ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας ή στη μελέτη ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, όπως προϋποθέτει η φοιτητική τους ιδιότητα.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr