Capital Controls, επηρεάζουν,  τελευταίες, αλλαγές, φοιτητές Capital Controls: Πως επηρεάζουν οι τελευταίες αλλαγές τους φοιτητές

Capital Controls: Πως επηρεάζουν οι τελευταίες αλλαγές τους φοιτητές

Σημαντικές αλλαγές στους τραπεζικούς περιορισμούς και χαλάρωση των σκληρών κανόνων που έχουν επιβληθεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

Οπως ανεφερε ο υπουργός έως το τέλος του χρόνου είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας.


Περισσότερα Φοιτητικά Νέα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Επίσης θα δοθεί σε νέους φοιτητές ή σε φοιτητές Erasmus η δυνατότητα να ανοίγουν νέους λογαριασμούς ενώ και οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να ανοίξουν ειδικό λογαριασμό λίγων εβδομάδων για την κάλυψη των προεκλογικών εξόδων τους, τα οποία θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται, μέσω πιστωτικών καρτών.

Ανακοίνωσε, επίσης την ουσιαστική χαλάρωση των συναλλαγών με το εξωτερικό, μέσω ίντερνετ, ενώ σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα μέχρι 5.000 ευρώ η έγκριση θα περνάει απευθείας από τις τράπεζες.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι εξετάζονται κίνητρα, αλλά και συστάσεις για την επαναφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα των κεφαλαίων που βρίσκονται σήμερα σε ... "στρώματα, το γνωστό στρώμα capital", όπως είπε ο υπουργός ή στο εξωτερικό, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των αλλεπάλληλων προμηθειών που πληρώνουν οι πελάτες, λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Αναλυτικότερα οι αλλαγές είναι:

1. Εξάντληση σε εβδομαδιαία βάση του καθορισμένου ορίου συναλλαγών στο εξωτερικό ανα τραπεζικό ίδρυμα, που ήταν σε ημερήσια βάση.

2. Παροχή δυνατότητας ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού στους νέους φοιτητές.

3. Μεταφορά των αιτημάτων νομικών προσώπων για συναλλαγές έως και 5.000 ευρώ στα τραπεζικά καταστήματα.

4. Εντατικοποίηση των διαδικασιών αξιολόγησης των αιτημάτων των φυσικών προσώπων από τις τράπεζες.

5. Δυνατότητα ανοίγματος ειδικού τραπεζικού λογαριασμού, περιορισμένου χρόνου, σε υποψήφιους βουλευτές και κόμματα. Οι συναλλαγές θα γίνονται όπως ακριβώς και για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία προνομιακή μεταχείριση.

6. Χαλάρωση των περιορισμών στις διαδικτυακές συναλλαγές του εξωτερικού.

7. Κωδικοποίηση του πλαισίου περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων σε ένα ενιαίο κείμενο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr