Πού ονειρεύονται να εργαστούν οι φοιτητές των μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων; Πού ονειρεύονται να εργαστούν οι φοιτητές των μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων;

Πού ονειρεύονται να εργαστούν οι φοιτητές των μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων;

Η εταιρεία ερευνών Universum Global διεξήγαγε έρευνα σε δεκάδες πανεπιστήμια και κολέγια ρωτώντας τους φοιτητές σε ποιες εταιρείες θα ήθελαν να εργαστούν μετά την αποφοίτησή τους.

Οι απαντήσεις τους ανέδειξαν εκείνες που με τη φήμη και τις ευκαιρίες που προσφέρουν γίνονται μαγνήτες για τους σπουδαστές που, πολλές φορές, επιλέγουν αντικείμενο μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στη φίρμα των ονείρων τους.


1. GOOGLE

Όποιος έρχεται εδώ εργάζεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και κάθε ιδέα -όσο τρελή και αν είναι- έχει την ευκαιρία της να δοκιμαστεί και, ποιος ξέρει, ίσως να γίνει το επόμενο killer application. Η εταιρεία είναι διάσημη παγκοσμίως για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον ενώ προσφέρει άπειρες ευκαιρίες ανέλιξης όπως και πληρωμένη άδεια 3 μηνών σε νέους γονείς ανεξαρτήτως φύλου.

2. PRICEWATERHOUSECOOPERS

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και παροχής φορολογικών συμβουλών σε επιχειρήσεις προσλαμβάνει 4.000 αποφοίτους το χρόνο και προσφέρει την ευκαιρία στους εργαζόμενούς της να μετατεθούν σε άλλο υποκατάστημα οπουδήποτε στον κόσμο εφόσον το θελήσουν.

3. ERNST & YOUNG (ΕΥ)

Κατάταξη στους φοιτητές της διοίκησης επιχειρήσεων: 2 

Κατάταξη στους φοιτητές του τεχνικού κλάδου: 48 

Έδρα: Λονδίνο

Εργαζόμενοι: 167.000

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών (ελεγκτικές, λογιστικές, φορολογικές, συμβουλευτικές κ.λπ.) σε επιχειρήσεις είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου στον τομέα της και κάθε χρόνο προσλαμβάνει μέχρι και 20.000 αποφοίτους. Κάθε υπάλληλος έχει ένα αρχαιότερο στέλεχος ως «σύμβουλο» και παρακολουθεί σεμινάρια εξέλιξης καριέρας.

4. GOLDMAN SACHS

Η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα είναι για τους φοιτητές business και οικονομικών ότι και η Google για τους προγραμματιστές. Επιπλέον, οι ετήσιες αποδοχές φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η εταιρεία έχει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εκπαίδευσης αποφοίτων το οποίο τροφοδοτεί τις τάξεις των νεοεισερχόμενων ενώ έχουν ζήτηση σχεδόν όλες οι ειδικότητες.

5. KPMG

Το πολυεθνικό της mentality είναι εμφανές σε όλη της την εταιρική κουλτούρα· οι νεοπροσληφθέντες μπορούν να εργαστούν προσωρινά σε ένα από τα 150 διεθνή της γραφεία για 18 έως 24 μήνες, ενώ τα στελέχη μπορούν να επιλέξουν το μέρος του κόσμου που θα ήθελαν να ζήσουν.

6. DELOITTE

Η εταιρεία παροχής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει συνεχώς τα στελέχη της με κορυφαίο της «σχολείο» το Deloitte University στο Τέξας, όπου διδάσκονται τα μυστικά του leadership, της λογιστικής, ακόμα και της μαγειρικής. Τα προνόμια των υπαλλήλων είναι σημαντικά – βοήθεια σε δίδακτρα, μακροχρόνιες άδειες, ευκαιρίες ανέλιξης διεθνώς κ.ά.

7. APPLE

Εδώ έχουν εφευρεθεί τα πιο αγαπημένα gadgets του κόσμου και αυτή είναι η πλουσιότερη εταιρεία στον πλανήτη. Η φυσική περιέργεια, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η δημιουργικότητα είναι, σύμφωνα με την Apple, οι αρετές που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοί της, ενώ εκείνοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα πρωτοπάρει τη θέση τόσο επειδή αγαπούν τα προϊόντα της, όσο και επειδή νιώθουν ότι συμμετέχουν σε κάτι που αλλάζει τον κόσμο.

8. MICROSOFT

Μπορεί πολλοί να τη θεωρουν «δεινόσαυρο», αλλά είναι εξίσου καινοτόμος και επιτυχημένη με τους ανταγωνιστές της. Ο κλάδος software είναι από τους πιο προσοδοφόρους -εκτός από τα Windows, «κομμάτια» του Android είναι δικές της πατέντες- ενώ στα πρόσφατα Halo και Hololens σημαντική ήταν η συνεισφορά των νέων στελεχών και υπαλλήλων. Επιπλέον, τα προνόμια και οι παροχές (άδειες, εγκαταστάσεις αναψυχής στα γραφεία κ.λπ.) συναγωνίζονται εκείνα της Google.

9. J.P. MORGAN

Οι αμοιβές είναι υψηλές και τα προνόμια πολλά, ενώ οι υπάλληλοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στα γραφεία της εταιρείας σε 60 χώρες, όπου τους αρέσει. Υπάρχουν προγράμματα mentorship, εκπαίδευσης και εξέλιξης καριέρας, καθώς και πολλές ευκαιρίες μετακίνησης εντός εταιρείας. Επιπλέον, σχεδόν το 50% των υπαλλήλων είναι γυναίκες.

10. PROCTER & GAMBLE

Τα καταναλωτικά και οικιακά προϊόντα που παρασκευάζει βρίσκονται σε αγορές που καλύπτουν τα 4,8 δισ. από τους 7 δισ. κατοίκους του πλανήτη. Η διαδικασία επιλογής προσωπικού είναι πολύ αυστηρή -μόλις το 1% των υποψηφίων προσλαμβάνεται- αλλά από εκεί και πέρα η εταιρεία επενδύει στο πρόσωπο με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του. Για αυτό και οι ευκαιρίες εσωτερικής ανέλιξης που προσφέρει είναι μοναδικές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr