Σήμερα η δίκη της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαίρωσε τρεις κοπέλες στον ΟΑΕΔ Σήμερα η δίκη της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαίρωσε τρεις κοπέλες στον ΟΑΕΔ

Σήμερα η δίκη της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαίρωσε τρεις κοπέλες στον ΟΑΕΔ

«Έχω μετανιώσει για ότι έγινε, θέλω να αφήσω όλο αυτό πίσω μου, να συνεχίσω τη ζωή μου. Αισθάνομαι καλύτερα, νιώθω πλέον πιο δυνατή, είμαι καλά», λέει η φοιτήτρια.

Πριν λίγο καιρό ένα πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Η είδηση έπεσε ως βόμβα, όταν μία φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριές της στην προσπάθειά της να δώσει τέλος -κατά τους ισχυρισμούς της- στο bullying που δεχοταν από το πρώτο έτος της Σχολής.


Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Οι γονείς της 22χρονης φοιτήτριας της Μαρίας αποκάλυψαν, μιλώντας στο protothema.gr, πως η κόρη τους υφίστατο για μεγάλο χρονικό διάστημα λεκτική βία, με προσβλητικά σχόλια για την καταγωγή και την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα να προσπαθούν και εκείνοι, με νύχια και με δόντια, να την πείσουν πως πρέπει να κάνει υπομονή, να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να μη δίνει σημασία σε όλα όσα συμβαίνουν.

Ο ευαίσθητος ψυχισμός του κοριτσιού την οδηγεί στο να καταγράφει όλο αυτόν τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά σε ημερολόγιο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Το κορίτσι οδηγήθηκε στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερη και ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για σήμερα, έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα σε πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής, όπου με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων προσπάθησε να βρει ξανά τους ρυθμούς της και ενδεχομένως να ηρεμήσει από όλο αυτό που την οδήγησε σε μία έκρηξη που, ευτυχώς, δεν είχε δυσάρεστη εξέλιξη, τόσο για εκείνη, όσο και για τις συμμαθήτριές της στις οποίες επιτέθηκε με μαχαίρι το οποίο -όπως είχε πει ο πατέρας της- είχε πάρει μαζί της και είχε κρύψει στο σάκο της. Πριν περίπου ένα μήνα βγήκε από την πτέρυγα όπου και νοσηλευόταν, και επέστρεψε στο σπίτι της. 

Σήμερα η υπόθεση συζητείται στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Πειραιά και η Μαρία θα δώσει εξηγήσεις για όλα όσα συνέβησαν. Οπως η ίδια σημειώνει: «Είμαι πια καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξαναβρίσκομαι στο σπίτι μου, με τους γονείς και τα αδέλφια μου, που μου είχαν λείψει τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό που ήμουν στο ψυχιατρείο. Αισθάνομαι καλύτερα, νιώθω πλέον πιο δυνατή, είμαι καλά. Πρώτη φορά νιώθω τόσο μεγάλη αγάπη, όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μου με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη φάση που ζω. Θέλω να μείνω λίγες ημέρες σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού μου και μετά νιώθω έτοιμη να επιστρέψω στο σχολείο μου, να τελειώσω τη χρονιά μου, να πάρω το πτυχίο μου, να συνεχίσω τη ζωή μου μετά από όλα αυτά που συνέβησαν και να τα αφήσω πίσω», λέει στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα η δικηγόρος της η κ. Παναγοπούλου θα σημειώσει ότι η Μαρία προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, μετά από όλο αυτό που της συνέβη, ενώ στο πλευρό της είναι -όπως λέει- τόσο η οικογένειά της όσο και ειδικοί ψυχολόγοι και αυτό που έχει σημασία για εκείνη είναι να βρει τη δύναμη να προχωρήσει στη ζωή της, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της. Θέλει να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της απαλλαγμένη από τις μνήμες αυτές που δυστυχώς την έφεραν στο σημείο αυτό για να εκδηλώσει με τέτοιο τρόπο την αγανάκτησή της σε όσα εκείνη υφίστατο κάτι για το οποίο έχει βέβαια μετανιώσει.

Αποτύπωνε στο χαρτί τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της 

Στο ημερολόγιο της 22χρονης Μαρίας εκείνη κατέγραφε τον εφιάλτη που λέει ότι βίωνε σε καθημερινό επίπεδο. Εγραφε μεταξύ άλλων: «Ονειρεύομαι πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν. Δεν αντέχω άλλο. Σήμερα πάλι αυτές με κάνανε ρεζίλι… Γιατί;… Με φωνάζουν καλόγρια και με κοροϊδεύουν για τα φουντωτά μαλλιά μου... Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω», γράφει σε κάποιο σημείο για να περιγράψει λίγο παρακάτω ένα περιστατικό βίας που εκείνη έζησε: 

«Μία ημέρα Θεέ μου δεν θα αντέξω άλλο… Με σπρώχνουν συνέχεια για να βλέπουν στον πίνακα. Καταλαβαίνω ότι το κάνουν γιατί θέλουν να με πειράζουν συνέχεια αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, αφού δεν τις έχω πειράξει, γιατί μου το κάνουν αυτό… Ονειρεύομαι ώρες ώρες πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν και βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους. Εγώ θα βρω δύναμη και από αδύναμος άνθρωπος θα σταθώ στα πόδια μου και θα της αντιμετωπίσω», γράφει η 22χρονη ενώ σε άλλο σημείο «προειδοποιεί» πως η κατάσταση έτσι όπως διαμορφωθεί εις βάρος της την έχει φέρει σε οριακά σημεία, είναι μία ημέρα ακόμη μαρτυρίου και εκείνη γράφει στο ημερολόγιό της: 

«Σήμερα τα παιδιά μου έσπασαν τα γυαλιά. Πήραμε βαθμούς, είμαι καλή, το ξέρω ότι είμαι καλή γιατί έχω έρθει στη Σχολή για να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω περήφανους τους γονείς μου. Φυσικά αυτές και πάλι με βρίζουνε, λένε πως δεν αξίζω τίποτα. Δεν θέλω να τις σκοτώσω, θέλω απλά να τις τραυματίσω. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική δολοφόνος αλλά εσείς είστε νοητικά καθυστερημένοι που βρίζετε αδύναμους ανθρώπους»...

Η συνήγορος υπεράσπισης της 22χρονης θα σημειώσει πως η εντολέας της είναι μία τραγική φιγούρα και τρανή απόδειξη της φρικτής πραγματικότητα του bullying στα σχολεία. Οπως λέει μάλιστα μετά την αποκάλυψη της φρικτής πραγματικότητας που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άνοιξε ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων ανάλογων περιστατικών παιδιών που υφίστανται κακοποίηση από συμμαθητές τους στο σχολείο. 

«Η υπόθεση του Βαγγέλη μας τάραξε όλους. Τα κορίτσι αυτό θα πω πως ευτυχώς ως θύμα δεν είχε τραγική κατάληξη να δώσει τέλος στη ζωή του, ευτυχώς ζει όμως δυστυχώς κατέληξε μετά από αυτό το περιστατικό στο ψυχίατρο. Φανταστείτε πόσο φρικτό είναι αυτό. Ενα κορίτσι καλό, υπάκουο, σεμνό, πολύ καλή μαθήτρια που τελικά μέσα από αυτές τις βιωματικές σκληρές συνθήκες που περιέγραψε έφτασε στο σημείο να επιτεθεί για να καταφέρει να σωθεί, επειδή δεν άντεχε άλλο. Οι φρικτές αυτές συνθήκες τελικά την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση», θα πει η συνήγορος υπεράσπισης της 22χρονης κοπέλας προσθέτοντας τέλος ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί πέρσι όταν κατά το πρώτο έτος στη Σχολή η 22χρονη είχε μαλώσει για τους ίδιους λόγους με τις ίδιες ακριβώς κοπέλες που «πρωταγωνίστησαν» στο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σχολή πριν λίγο καιρό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr