Αναβλήθηκε εκδήλωση Ένταση στα Χανιά - Αναβλήθηκε εκδήλωση με Διαμαντοπούλου από διαμαρτυρόμενους φοιτητές [ΒΙΝΤΕΟ]

Αναβλήθηκε εκδήλωση που είχε οργανώσει η Επιτροπή Χανίων της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» από διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

Ένταση επικράτησε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για την παιδεία, με ομιλήτρια μεταξύ άλλων, την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Ομάδα νεαρών διαδηλωτών και φοιτητών που είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το χώρο της εκδήλωσης, αντιδρώντας στην πραγματοποίησή της. Οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές αναφέρθηκαν προς τον πρύτανη ο οποίος και ήταν παρών στην εκδήλωση, για τα ''εκατομμύρια ευρώ που δίνονται από το εκπαιδευτικό Ίδρυμα για έρευνες σε εταιρείες και σε ιδιώτες, και για ένα κονδύλι 180 ευρώ ακόμα να δοθεί προς τους δικαιούχους φοιτητές''.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ

εκδήλωση με Διαμαντοπούλου

εκδήλωση με Διαμαντοπούλου

Για «βία από ομάδα ακροαριστερών μιας μειοψηφίας, που επιδιώκει να τρομοκρατεί χρόνια τώρα την κοινωνία των Χανίων» κάνει λόγο η Επιτροπή Χανίων «Πρωτοβουλία για την Παιδεία 2015», με αφορμή τα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και καλεί τους τοπικούς βουλευτές «να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

«Στις 4 Ιουνίου 2015 η Οργανωτική Επιτροπή Χανίων της «Πρωτοβουλίας Παιδεία 2015» οργάνωνε συζήτηση για την Οικονομία και την Παιδεία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας.

Στην εκδήλωση προσήλθαν πάνω από 200 πολίτες και μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των θεσμών της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος Χανίων), του Πολυτεχνείου Κρήτης και των Επιμελητηρίων. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για τη συμπαράσταση, την τόλμη και τη γενναιότητά τους απέναντι στα φαινόμενα βίας που υπέστησαν. Βία από ομάδα ακροαριστερών μιας μειοψηφίας, που επιδιώκει να τρομοκρατεί χρόνια τώρα την κοινωνία των Χανίων.

Η Πρωτοβουλία Χανίων πιστή στις αρχές του Διαφωτισμού και στη φράση του Βολταίρου «διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα δώσω και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για να έχεις το δικαίωμα να λες την άποψή σου», τους πρότεινε να συμμετάσχουν στη συζήτηση, που θα ακολουθούσε. Όμως αυτοί, πιστοί στον σκοταδισμό που απαγορεύει την έκφραση αντίθετης άποψης, επέλεξαν τη φίμωση με το μόνο όπλο δηλαδή που διαθέτουν, δηλαδή την ωμή βία. Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός στόχος τους.

Αυτά τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν στη συνέχιση των προσπαθειών μας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να εμποδίσουμε την οπισθοδρόμηση στην παιδεία και την εξαθλίωση των πολιτών.

Τέλος, επειδή τα σημερινά επεισόδια θίγουν τους θεσμούς και την ίδια δημοκρατία στον πυρήνα της, καλούμε τους βουλευτές Χανίων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr