Πτυχιούχοι - γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες κατά τη στρατιωτική θητεία τους θα κάνουν το «αγροτικό» τους  Έρχονται ριζικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία των αποφοίτων!

Έρχονται ριζικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία των αποφοίτων!

Κατά τη στρατιωτική τους θητεία θα μπορούν να κάνουν το «αγροτικό» τους οι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, το αντίστοιχο θα μπορεί να γίνει και με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά την θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.


Πότε;

Ο Κώστας Ήσυχος αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη. 

Διάβασε ακόμη: Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές των φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Ποιοι δικαιούνται και ποιοι εξαιρούνται

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr