3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής Το συνέδριο που δεν πρέπει να χάσει ο κάθε φοιτητής Κτηνιατρικής [3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής]

Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής (IVSA Thessaloniki Thessaly) θα διεξαχθεί στις 16 & 17 Μαΐου 2015 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου θα βρείτε εδώ


Διεξάγεται κάθε χρόνο, την άνοιξη, με την από κοινού διοργάνωση των IVSA Thessaloniki και IVSA Thessaly

Tο ΠΣΦΚ είναι μια ευκαιρία για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως έτους, να δοκιμαστούν σε κάτι που φαίνεται δύσκολο για πολλούς και είναι απαραίτητο για τον καθένα: η εκπόνηση δηλαδή μιας επιστημονικής εργασίας, αλλά και η παρουσίαση της σε κοινό του ίδιου ή και μεγαλύτερου επιστημονικού επίπεδου.

Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής

Ιστορία

Tο συνέδριο ξεκίνησε ως ημερίδα φοιτητών κτηνιατρικής από την IVSA Thessaloniki. Αργότερα τέθηκαν τα θεμέλια για μια άριστη συνεργασία μεταξύ των δυο παραρτημάτων της  IVSA  στην  Ελλάδα  και  ως  αποτέλεσμα  αυτού,  δημιουργήθηκε το  Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής. Ο θεσμός, λοιπόν, μεγάλωσε και τώρα διεξάγεται κάθε χρόνο, την άνοιξη, με την από κοινού διοργάνωση των 2 παραρτημάτων.

Tο  ΠΣΦΚ  είναι  μια  ευκαιρία  για  όλους  τους  φοιτητές,  ανεξαρτήτως  έτους, να δοκιμαστούν  σε  κάτι που φαίνεται δύσκολο για πολλούς και είναι απαραίτητο για τον  καθένα: η εκπόνηση δηλαδή  μιας  επιστημονικής  εργασίας,  αλλά  και  η παρουσίαση της  σε κοινό του ίδιου ή και μεγαλύτερου επιστημονικού επίπεδου.

Η διαδικασία, αυτή, οδηγεί τους φοιτητές στο να συνεργαστούν τόσο μεταξύ τους, όσο  και  με  τους  καθηγητές  τους,  καθώς απαιτείται  ένας  επιβλέποντας  καθηγητής  για την  εξασφάλιση  της επιστημονικής  αρτιότητας  της  εργασίας. 

Τέλος, το συνέδριο αποτελεί αφορμή για να συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας με την παρουσία καταρτισμένων επιστημόνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr