Ο πλέον αιώνιος φοιτητής - Πήρε πτυχίο 75 χρόνια μετά την εισαγωγή του στην σχολή  Ο πλέον αιώνιος φοιτητής - Πήρε πτυχίο 75 χρόνια μετά την εισαγωγή του στην σχολή [εικόνες]

Ο πλέον αιώνιος φοιτητής - Πήρε πτυχίο 75 χρόνια μετά την εισαγωγή του στην σχολή 

Ο παρεξηγήσιμος όρος «αιώνιος φοιτητής» στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι... καθόλου μεταφορικός. Ο Anthony Brutto, λίγο αφού έκλεισε το 94 έτος του, κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του, παίρνοντας το πολυπόθητο πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης.

Οι σπουδές του 94χρονου πτυχιούχου ξεκίνησαν το 1939, όταν και εισήχθη στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια. Τα πρώτα χρόνια της φοίτησης του ολοκληρώθηκαν φυσιολογικά, με τον 20χρονο τότε Αμερικανό να υπολογίζει ότι θα γίνει πτυχιούχος μέσα σε 4 χρόνια. Ωστόσο, το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου άλλαξε τα σχέδια του.


Ο νεαρός τότε φοιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του, αφού χρειάστηκε να υπηρετήσει στην Αεροπορία. Πέρασε παραπάνω από τρία χρόνια μακριά από την σχολή του, υπηρετώντας τον αμερικανικό στρατό και ελπίζοντας πως με το πέρας του πολέμου θα είχε την ευκαιρία να πάρει το πτυχίο του.

Ο Anthony Brutto επισκέφτηκε ξανά το πανεπιστήμιο το 1946, όμως δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι η γυναίκα του να αρρωστήσει βαριά. Δίχως να έχει άλλη επιλογή, ο 94χρονος άφησε για μια ακόμα φορά πίσω τις σπουδές του για να βοηθήσει την γυναίκα του. Επιασε δουλειά ως μηχανικός και έπειτα ως πωλητής κοσμημάτων, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το όνειρο του.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, αφού πήρε σύνταξη, ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την ξυλογλυπτική. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε πως πρέπει επιτέλους να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει μισοτελειωμένο πριν από περισσότερο από μισό αιώνα. Ξεκίνησε σε πρώτο στάδιο να διαβάζει μόνος, ενώ μετά από κάποια χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να ξαναμπεί στα αμφιθέατρα.

Η... αποστολή του 94χρονου ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μετά από 75 χρόνια καθυστέρηση, αφού πριν λίγο καιρό κατάφερε να πάρει το πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης. Ο Anthony Brutto αποτελεί  παράδειγμα προς μίμηση, όσο αναφορά την δύναμη της θέλησης και... όχι την διάρκεια σπουδών. Μάλιστα, όπως παραδέχεται ο ίδιος, σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του, σκοπεύοντας να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr