Ένα ταξίδι για τους φοιτητές Erasmus της Ελλάδας. The Crete Trip: Ένα ταξίδι για τους φοιτητές Erasmus της Ελλάδας

Ένα ταξίδι για τους φοιτητές Erasmus της Ελλάδας

Το Erasmus Student Network Greece, για 5η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το “The Crete Trip”, ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Κρητη για τους φοιτητές Erasmus της Ελλάδας.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) είναι η μεγαλύτερη, εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989 και βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.


Ενεργό κομμάτι αυτού του διεθνούς δικτύου είναι και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, ESN Greece. Ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος με στόχο την παροχή βοήθειας και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων φοιτητών στην τοπική κοινωνία . Αποτελείται από 21 τοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Κρήτη, Κοζάνη, Λαμία, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα τόσο σε Πανεπιστήμια όσο και σε Τεχνολογικά Ιδρύματα. 

Στο πλαίσιο των δράσεων μας διοργανώνεται το “The Crete Trip 2015” στις 7-10 Μαΐου. Συμμετέχουν φοιτητές από περισσότερες από 40 χώρες που διαμένουν στην Ελλάδα με προγράμματα ανταλλαγής και όχι μόνο, κάποιοι φοιτητές Erasmus από γειτονικές χώρες επίσης θα μας συνοδεύσουν στο ταξίδι. Σε όλες τις δραστηριότητες μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε στους ξένους φοιτητές όσο το δυνατόν περισσότερα από την τοπική φύση και πολιτισμό του εκάστοτε προορισμού, γι αυτό και το φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει διαμονή στη Χερσόνησο και επισκέψεις σε Μάταλα, Κνωσσό, Ηράκλειο και Γράμβουσα. Συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα

Πέμπτη 7/5: Άφιξη στο Ηράκλειο και επίσκεψη στα Μάταλα.

Παρασκευή 8/5: Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, και Flag Parade στο κέντρο του Ηρακλείου

Σάββατο 9/5: Βόλτα με πλοίο στη Γραμβούσα και στην παραλία του Μπάλου

Κυριακή 10/5 Αποχώρηση

Περισσότερα από 650 άτομα θα συμμετέχουν στο φετινό “The Crete Trip” που κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερη φήμη. Ένα νέο στοιχείο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης (9/5) είναι το Flag Parade, μία παρέλαση στην οποία οι φοιτητές θα κρατούν τις σημαίες της χώρας τους. Στόχος του ταξιδιού είναι οι φοιτητές να μπορέσουν να δουν τις ομορφιές τις Κρήτης, να διασκεδάσουν, να βιώσουν το κλίμα πολυπολιτισμικότητας αλλά και το “The Crete Trip” να γίνει θεσμός στο χώρο του Erasmus ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν και οι επόμενες γενιές φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://thecretetrip.esngreece.gr/

https://www.facebook.com/TheCreteTrip

https://www.facebook.com/events/281925758644307/

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr