Κινητοποίηση φοιτητών στο υπουργείο Οικονομικών για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ Κινητοποίηση φοιτητών στο υπουργείο Οικονομικών για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Κινητοποίηση φοιτητών στο υπουργείο Οικονομικών για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Με αιτήματα οι πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών να απειθαρχήσουν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και να επιστραφούν τα 187 εκατ. ευρώ που «κουρεύτηκαν» με το PSI από τις σχολές, οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Οικονομικών Επιστημών, Τούρκικων Σπουδών, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

Φοιτητές και σπουδαστές προσυγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας και με συνθήματα όπως «Μισό δισ. δίνετε στο ΝΑΤΟ και για τις σχολές μας δεν υπάρχει φράγκο», «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», «Κλείνουν τις σχολές μας για τους δανειστές, με αγώνα απαντάνε οι φοιτητές» πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.


Αντιπροσωπεία των φοιτητών και των σπουδαστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Στο αίτημά τους για άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο γγ του υπουργείου απάντησε με τα κλασικά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα περί χρεοκοπίας και ...επιστροφής στη δραχμή. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών και των σπουδαστών υπενθύμισαν ότι η συγκυβέρνηση δίνει ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές και τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι οπλίζουν το χέρι του ΝΑΤΟ την ώρα που σκοτώνουν χιλιάδες λαού και γεμίζουν τη Μεσόγειο με πτώματα μεταναστών.  

Στην είσοδο του υπουργείου, οι φοιτητές και οι σπουδαστές έστησαν σκετς, όπου φοιτητής υποδυόμενος εκπρόσωπο της κυβέρνησης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει φράγκο», για τις σχολές. Την ίδια ώρα, ένας άλλος φοιτητής, υποδυόμενος εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, ζήτησε 500 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία έλαβε αμέσως από το ταμείο της κυβέρνησης. Ακολούθησε ανάγνωση «ευχαριστήριας επιστολής του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση», στην οποία εκφράζονταν οι ευχαριστίες για την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης, ενώ σημειώθηκε εύστοχα ότι «κάθε επέμβαση, κάθε ανθρωπιστική βόμβα που θα ρίχνουμε θα έχει και την δικιά σας υπογραφή». Στην συνέχεια οι φοιτητές και οι σπουδαστές έκαψαν τα σύμβολα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στις 19.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 19.00 στην Ομόνοια. Παράλληλα εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους στο συνεχιζόμενο αγώνα των καθαριστριών του υπ. Οικονομικών που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr