ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επιστρέφουν οι ''αιώνιοι'' φοιτητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας, προχωράει στην κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών.

Αυτό διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία επί πτυχίω φοιτητών της Νομικής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους οποίους συζήτησε τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών από τα μητρώα των σχολών τους στις 30/4/2015.

Ο γενικός γραμματέας επιβεβαίωσε τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να καταργήσει κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό αναδρομικά στο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.


Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Πόσοι ''αιώνιοι'' φοιτητές υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ;

Συνολικά, με βάση τον νόμο 4009/2011 υπάρχουν σήμερα 178.458 φοιτητές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «αιώνιοι», καθώς έχουν υπερβεί τη δωδεκαετία σπουδών. Εξ αυτών, το υπουργείο Παιδείας εντόπισε 152.819 «αιωνίους» που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής την τελευταία διετία, ενώ άλλοι 25.639 είχαν εγγραφεί την τελευταία διετία και είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες (στις εξεταστικές Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου 2015) να εξετασθούν με επιτυχία στα μαθήματα που «χρωστούν» και να πάρουν πτυχίο.

Δεν διαγράφεται κανείς

Πλέον ουδείς θα διαγραφεί, ενώ ακυρώνονται και οι διατάξεις για τον ανώτατο χρόνο σπουδών (ν+2, ν τα έτη σπουδών της σχολής) για τους νέους φοιτητές.

Τι θα ισχύσει για τους ήδη «αιωνίους» και τους μελλοντικούς;

Η ηγεσία του υπουργείου μάλλον εγκατέλειψε τις σκέψεις για γενική πρόσκληση προς τους «αιωνίους» να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιό τους, καθώς και για προσωπική συνέντευξη με καθένα ξεχωριστά στην οποία θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησαν να πάρουν πτυχίο. Και αυτό διότι το έργο αυτό είναι χρονοβόρο και ατελέσφορο. Ετσι, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι εξετάζονται δύο βήματα: 1. άρση των διαπιστωτικών πράξεων διαγραφής και 2. δημιουργία Μητρώου Ανενεργών Φοιτητών, στο οποίο θα ενταχθούν οι πρώην και οι μελλοντικοί «αιώνιοι». Σε όσους επιθυμούν να επαναδραστηριοποιηθούν θα δίνεται μία διετία για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εάν δεν τα καταφέρουν ή τα ξαναπαρατήσουν, πάντα θα είναι ανοιχτές οι πύλες του Μητρώου να τους δεχθεί. Αενάως.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr