Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών στα γραφεία του ΟΣΕ το απόγευμα

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα κινητοποίηση φοιτητών στα γραφεία του ΟΣΕ το απόγευμα

"Συγκέντρωση φοιτητών με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το έγκλημα στα Τέμπη"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το έγκλημα στα Τέμπη, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καλούν σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα της Δευτέρας 10 Απριλίου, στις 19:00 έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ από κοινού με τα εργατικά σωματεία.


Ειδικότερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι που καλούν στην συγκέντρωση είναι: Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Φαρμακευτικής, Δασολογίας, ΜΜΕ, ΣΜΗ, ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ), ΣΟΦΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση οι φοιτητές αναφέρουν:

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί!

Στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή!

Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, είδαμε πριν λίγες μέρες οι σιδηροδρομικές γραμμές να λειτουργούν κανονικά χωρίς να παρθεί κανένα σχεδόν μέτρο. 40 μέρες μετά και η τηλεδιοίκηση ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί, οι απαιτούμενοι έλεγχοι δεν έχουν πραγματοποιηθεί και παρόλα αυτά η Hellenic Train με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγια με μοναδικό μέτρο την ελάττωση της ταχύτητας στα τρένα. Το φιάσκο αυτό δεν πρόκειται να μας πείσει.

Οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, στο πλάι των εργατικών σωματείων αναδείξαμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της πολιτικής που υπηρετούν. Της πολιτικής που λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές σαν κόστος, που βάζει τα κέρδη πάνω από τη ζωή. Αυτή την λογική κόστους- οφέλους την αντικρίζουμε καθημερινά στις σχολές μας, με τα νέα Τέμπη να βρίσκονται καθημερινά μπροστά μας. Από τη μια με την πτώση ταβανιού στην Οδοντιατρική και στην Κτηνιατρική, με τα σπασμένα τζάμια στο Χημικό, με την κατάσταση στις υποδομές της ΣΘΕ…

Κάναμε πράξη το σύνθημα όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Αποδείξαμε πως δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη, και πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην συγκαλυφθεί, αλλά και για να μην γίνουμε μάρτυρες νέων αντίστοιχων εγκλημάτων.

Προχωράμε σε συγκέντρωση στον σταθμό του ΟΣΕ την Δευτέρα 10/04 στις 19:00 από κοινού με τα εργατικά σωματεία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr