Επιπλέον προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ "για το συμφέρον των συμφοιτητών μας"

Επιπλέον προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ "για το συμφέρον των συμφοιτητών μας"

Φοιτητικές Παρατάξεις: Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά τις προτάσεις που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα προς την κυβέρνηση για την στήριξη των οικονομικά ευάλωτων φοιτητών προέβη στην κατάθεση επιπλέον προτάσεων "για το συμφέρον των συμφοιτητών μας" όπως αναφέρει η παράταξη.

Αναλυτικά οι προτάσεις που καταθέτει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:


«Ένα φιλικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που διαρκώς προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο. Η συνεχής επικαιροποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η σύνδεση με την αγορά εργασίας, αλλά και η αναβάθμιση των υποδομών, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Τα τελευταία χρόνια η εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων έχει αλλάξει ραγδαία ενώ έχουν γίνει σπουδαία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ΑΕΙ της χώρας μας έχουν γυρίσει σελίδα, ακολουθώντας πρακτικές που έχουν εκσυγχρονίσει και άλλα ΑΕΙ ανά τον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συνεχή άνοδο στις διεθνείς κατατάξεις και τις θέσεις των ελληνικών Πανεπιστημίων σε αυτές.

Και ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών Πανεπιστημίων αποτελεί διαχρονική διεκδίκηση. Στο πλαίσιο λοιπόν, της φετινής μας καμπάνιας «Εδώ για κάθε φοιτητή», η οποία ολοκληρώνεται με αυτή την κατηγορία, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμφοιτητών μας προχωράμε στην κατάθεση των ακόλουθων προτάσεων:

  1. Ενσωμάτωση απόδοσης βεβαιώσεων δεξιοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών, εφόσον ο φοιτητής παρακολουθήσει επιτυχώς τα μαθήματα που τον εφοδιάζουν με τις αντίστοιχες δεξιότητες.
  2. Διαβούλευση των ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας για την διαρκή επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες καθιστώντας τα πτυχία πιο ανταγωνιστικά.
  3. Διαρκής αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού όλων των ιδρυμάτων, ώστε να ανταποκρίνεται στην αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης
  4. Ετήσιες και μηνιαίες συντηρήσεις των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, διασφαλίζοντας την καλή κατάσταση των κτιρίων, την καθαριότητα, την υγιεινή κλπ.

Οι παραπάνω προτάσεις επιτυγχάνουν τόσο τη βελτίωση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας όσο και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχίων μας. Συνεχίζουμε να είμαστε «Εδώ για κάθε φοιτητή». Εδώ για τα Πανεπιστήμια που μας αξίζουν».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κατάληψη για... Open bar

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Καμία συμμετοχή σε πορείες εκτός ΦΣ.. να σκύψουμε ευλαβικά το κεφάλι"

Προτάσεις της ΔΑΠ για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr