Φοιτητές Αγρινίου: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση

Φοιτητές Αγρινίου: Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ Ν ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 16/3, 10.30ΠΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο λαός και η νεολαία μίλησε με τις τεράστιες απεργιακές εργατικές  συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις στην Αθήνα, όπως και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας. Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, ο λαός έδωσαν στις 8 Μάρτη, χαρακτήρα συνολικής αντίθεσης απέναντι στην κυβέρνηση, στις ιδιωτικοποιήσεις και τελικά στην πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Στο Αγρίνιο η μαζικότητα της απεργίας ήταν πρωτοφανής με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνουν μετά από πολλά χρόνια.


Οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος διέλυσαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ να αποδώσει αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος ή γενικά σε κάποιες παθογένειες του κράτους για τις οποίες δήθεν φταίνε όλοι και προπάντων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αχρήστευαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας, την κρατική καταστολή και τις προβοκάτσιες, την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και της εργοδοσίας να επιβληθεί η σιωπή στο όνομα του πένθους ή να εκτονωθεί η οργή  και η αγανάκτηση μέσα από βουβές και ανώδυνες διαμαρτυρίες. Στόχος όλων τους ήταν να περιοριστεί η αντιπαράθεση στα επιμέρους και να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που όπως και στον τομέα των μεταφορών υπηρέτησε και υπηρετεί το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το σημερινό κράτος και κυρίως το σάπιο σύστημα που δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

Τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους προειδοποιούσαν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, για τα ζωτικής σημασίας προβλήματα για την ασφάλεια των μεταφορών. Την ίδια ώρα το μαύρο μπλοκ κυβερνήσεων, ιδιωτικών συμφερόντων και ΜΜΕ, αδιαφορούσαν και καταργούσαν εργατικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία συνολικά με το Ν. Χατζηδάκη. Σχεδόν δεν υπάρχει πλέον απεργία που να μην κρίνεται παράνομη από τα δικαστήριά τους.

Απέναντι στο έγκλημα που συντελέστηκε τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι μαθητές,  πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Με καταλήψεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με απεργίες, με καθημερινές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα απέτρεψαν την επιβολή του συνηθισμένου κυρίαρχου αφηγήματος των ατομικών ευθυνών, του δικομματικού καυγά και της εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

Απαιτούμε:

  • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα αυτό.
  • Καμία σκέψη ιδιωτικοποίησης του νερού.
  • Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των φοιτητών, των εργαζόμενων και των καλλιτεχνών. Να καταργηθούν οι ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση του άρθρου 16! Δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας ενάντια στα ΣΔΙΤ και τις επιχειρήσεις
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμες προσλήψεις, κατάργηση του αντεργατικού  ν. Χατζηδάκη.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες που οργανώνονται από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία, τις καταλήψεις των καλλιτεχνών και  τις συλλογικότητες στις γειτονιές. Γι΄ αυτό και η απάντηση στις μαζικές διαδηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης είναι η άγρια καταστολή.

Η δική μας απάντηση είναι οι οργανωμένοι αγώνες και η ενδυνάμωση των σωματείων και των συλλόγων μας. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα .

Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών μας!!

Πρωτοβουλία φοιτητών Αγρινίου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr