Τέμπη: Ο φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας βοήθησε στο να σωθούν 16 άτομα «Δεν είμαι ήρωας»

Τέμπη: Ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας βοήθησε στο να σωθούν 16 άτομα «Δεν είμαι ήρωας»

"Το να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας αυτό μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όχι ήρωες. Εγώ αγκάλιασα τη μάνα μου και τον πατέρα μου, εγώ είμαι ζωντανός και πονάω που χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές. Που δεν καταφέραμε να σώσουμε έναν ακόμη...έναν παραπάνω. Μου τηλεφώνησαν μανάδες και με ρώτησαν "Ειδες το παιδί μου; ξέρεις αν είναι ζωντανό;" Εγω τι να πω; ποιος θα απαντήσει σε αυτούς τους γονείς; Μια προσευχή και ένα κεράκι μπορώ να ανάψω... θεέ μου αγκάλιασε τους αγγέλους σου".

Η παραπάνω είναι μια ανάρτηση που έκανε ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας. 


Ο  Άγγελος είχε την έννοια να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του, όχι μόνο στο δικό του βαγόνι, αλλά όσο μπορούσε και στα υπόλοιπα. Οι δηλώσεις του και οι περιγραφές του έχουν κάνει το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, κερδίζοντας την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων για την ηρωική στάση του.  Ο νεαρός ανέφερε πως το Σαββατοκύριακο ήταν στην Πάτρα για το καρναβάλι, και γυρνούσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου» λέει ο Άγγελος, συγκλονίζοντας με το μεγαλείο της ψυχής του.

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» είπε στην «Πελοπόννησο» περιγράφοντας τις φρικιαστικές στιγμες.«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο.

Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον».

Συγκλονίζει ο φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης «Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα»

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr