Δυστύχημα στα Τέμπη: Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί φοιτητές!

Επιβεβαιώθηκαν οι πρώτοι νεκροί φοιτητές!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Δύσκολη ημέρα για την φοιτητική κοινότητα! Νέα παιδιά τα περισσότερα φοιτητές που ταξίδευαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι στην πλειοψηφία τους, τα θύματα από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, όπως σας μετέδωσαν πρώτοι τα «Φοιτητικά Νέα».

Σε 38 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικού με εμπορευματικό τρένο, αργά το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023) στην περιοχή Ευαγγελισμός Λάρισας, κοντά στα Τέμπη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.


Στην Καλαμπάκα επικρατεί θρήνος καθώς τρία κορίτσια, δυο δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, συγκαταλέγονται ανάμεσα στη μακάβρια λίστα των νεκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος την Καλαμπάκα καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην πόλη. Για να παρακολουθήσετε την ροή ειδήσεων (live ενημέρωση) πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των νεκρών: Το τραγικό κομμάτι είναι όταν οι οικογένειες θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν τις σορούς. Το έργο της αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς επτά σοροί είναι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι. Όσον αφορά τις ηλικίες των θυμάτων είπε πως δεν υπάρχει μικρό παιδί ενώ διαβεβαίωσε πως οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας και φοιτητές. Σε άλλο σημείο είπε πως θα αργήσει η διαδικασία της αναγνώρισης καθώς θα είναι πολύωρη και σε κάποιους θα χρειαστεί να γίνει με εξέταση dna.

Παγωμένοι είναι οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς προσπαθούν κι αυτοί να διασταυρώσουν ποιοι από τους συμφοιτητές τους είναι ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στα Τέμπη.

Η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών στο Χημικό λέει στην εφημερίδα Μακεδονία ότι ένας φοιτητής της Κτηνιατρικής είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους ενώ όπως λέει «οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ένας φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΣΣΑΣ είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Οργή, θλίψη και αγανάκτηση για τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα και γι΄ αυτούς που ακόμα αγνοούνται», λέει η ίδια συγκλονισμένη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχωρούν σε εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προκειμένου κι εκείνοι από την πλευρά τους να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Για να παρακολουθήσετε την ροή ειδήσεων (live ενημέρωση) πατήστε εδώ.

Σύγκρουση Τρένων: Νεκροί φοιτητές! / Γύριζαν στις Σχολές τους μετά το τριήμερο (Live Update)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr