Φοιτητής πιάστηκε εν ώρα εξεταστικής με «ψείρα» στο αυτί / Διαγράφηκε δια παντός

Φοιτητής πιάστηκε εν ώρα εξεταστικής να αντιγράφει με «ψείρα» στο αυτί / Διαγράφηκε δια παντός

Φοιτητικές Ειδήσεις: Δεν θα γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου εξεταζόμενου για συμμετοχή στις εξετάσεις του Τμήματος. Σάλο στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας προκάλεσε περιστατικό, που έλαβε χώρα κατά τις κατατακτήριες εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Διαβάστε εδώ τι ισχύει σε περίπτωση αντιγραφής στην εξεταστική! Οι ποινές!

Ένας μεταξύ των υποψήφιων φοιτητών της Ιατρικής εντοπίστηκε, την ώρα των εξετάσεων να αντιγράφει. Και αν η αντιγραφή, σαν μέθοδος, δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει από όταν ανακαλύφθηκαν οι εξετάσεις, ο συγκεκριμένος υποψήφιος επιχείρησε να το κάνει με έναν προχωρημένο τεχνολογικά τρόπο, καθώς, στο αυτί του, έφερε ακουστικό τύπου «ψείρα». Σύμφωνα με το onlarissa ο υποψήφιος, όχι μόνο πιάστηκε, αλλά και το πλήρωσε ακριβά.


Όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του χθες το πρωί, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του εν λόγω Τμήματος.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν την Εξεταστική των Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής

«Ανακοινώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, του Τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, στο μάθημα της Βιολογίας, υποψήφιος εντοπίστηκε να αντιγράφει με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και το γραπτό του μηδενίστηκε.

Η Συνέλευση του Τμήματος κατά την 6η/18-01-2023 συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε: Α) να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματός μας Β) να σταλεί επιστολή γνωστοποίησης του γεγονότος στους Προέδρους Ιατρικών Τμημάτων/Σχολών της χώρας Γ) η απόφαση για τις παραπάνω ενέργειες να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, προς γνώση και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Αντιγραφή στην Εξεταστική: Δυνατότητα διαγραφής φοιτητών

Τα πειθαρχικά παραπτώματα των φοιτητών ξεκινάνε από την παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων, την αντιγραφή, λογοκλοπή καθώς και την ηχορύπανση στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και φτάνουν μέχρι την καταστροφή περιουσίας των ΑΕΙ ή και τη διακίνηση ναρκωτικών. Από ποινές που περιλαμβάνουν την απλή επίπληξη, έως την απαγόρευση συμμετοχής στις εξετάσεις και την απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού του πανεπιστημιακού ιδρύματος μέχρι την προσωρινή έως και την οριστική απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.

Το πειθαρχικό δίκαιο «μπαίνει» στην καθημερινότητα των ΑΕΙ. Πρόκειται για τους νέους κανόνες που ισχύουν μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος φοιτητή ασκείται από τον Πρόεδρο του οικείου Τμήματος ή από τον Κοσμήτορα της Σχολής σε περίπτωση Μονοτμηματικής Σχολής. Δύναται να ασκηθεί και από τον Πρύτανη ή τον αρμόδιο Αντιπρύτανη ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, αν λάβουν γνώση ή έχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος και δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Πρόεδρο του Τμήματος ή τον Κοσμήτορα της Σχολής.

Η πειθαρχική δίωξη φοιτητή αρχίζει είτε με την έγγραφη κλήση σε προηγούμενη ακρόαση (απολογία) του πειθαρχικώς διωκόμενου ενώπιον του αρμόδιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου είτε με την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο τον καλεί σε απολογία υποχρεωτικώς μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής ανάκρισης. Η κλήση σε απολογία γίνεται εγγράφως. Στο έγγραφο κλήσης και στο παραπεμπτήριο έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται στον πειθαρχικώς διωκόμενο, περιγράφονται με σαφή και ορισμένο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά που συνιστούν το πειθαρχικό παράπτωμα και παρατίθενται οι διατάξεις που το τυποποιούν, καθώς και οι ποινές που προβλέπονται γι’ αυτό. Στα ίδια έγγραφα γίνεται αναφορά και στο σχετικό αποδεικτικό υλικό, στο οποίο ο πειθαρχικώς διωκόμενος έχει πρόσβαση είτε με επισκόπησή του είτε με λήψη αντιγράφων. Η προθεσμία που τάσσεται για απολογία είναι εύλογη και, πάντως, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δεκαπέντε (15) ημερών.

Μετά από το πέρας της ανάκρισης και πριν από την έκδοση απόφασης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών καλεί εκ νέου τον φοιτητή σε ακρόαση, παρέχοντάς του εύλογο χρόνο, ο οποίος δεν δύναται να είναι μικρότερος των πέντε (5) ημερών, για την προετοιμασία της υπεράσπισής του. Ο φοιτητής έχει δικαίωμα να παρίσταται με συνήγορο και να προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης. Αν ο φοιτητής δεν κατανοεί την ελληνική γλώσσα, λαμβάνεται μέριμνα για τη μετάφραση των σημαντικότερων εγγράφων της διαδικασίας σε γλώσσα που κατανοεί και για την παροχή σε αυτόν διερμηνέα. Περισσότερα για όσα ορίζει ο νόμος, πατήστε ΕΔΩ.

Κατέρρευσε τμήμα οροφής αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών / ΦΩΤΟ

Επίδομα 600 ευρώ σε φοιτητές δίνει το ΟΠΑ / ΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr