Τι σπούδασε ο τέως Διάδοχος του θρόνου Παύλος Γλύξμπουργκ

Τι σπούδασε ο τέως Διάδοχος του θρόνου Παύλος Γλύξμπουργκ

Μόνιμα στην Αθήνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο μεγαλύτερος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος μετά τον θάνατο του πατέρα του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πάυλος Γλυξμπουργκ, γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σκοπεύει να έρθει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους.

Ο Παύλος είναι το δεύτερο παιδί και ο πρώτος γιος του τέως βασιλέως της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β΄ και της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας.


Γεννήθηκε το 1967 (20 Μαΐου) ως Διάδοχος Πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και Πρίγκιπας της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα.

Μεγάλωσε στη Ρώμη έπειτα από το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του Κωνσταντίνου από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Αρχικά φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στην συνέχεια στο κολλέγιο Armand Hammer United World College of the American West, στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον απ' όπου πήρε πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Δίκαιο και τη Διοίκηση το 1993 και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά, το 1995.

Για τρία χρόνια (1987-1990) υπηρέτησε στον Βρετανικό Στρατό, στην Φρουρά των Σκώτων Βασιλικών Δραγόνων (Royal Scots Dragoon Guard) και αποσύρθηκε με τον βαθμό του υπολοχαγού.

Παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά: την Μαρία Ολυμπία (γεν. 1996), τον Κωνσταντίνο Αλέξιο (γεν. 1998), τον Αχιλλέα Ανδρέα (γεν. 2000), τον Οδυσσέα Κίμωνα (γεν. 2004) και τον Αριστείδη Σταύρο (γεν. 2008). Ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη.

Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συν-ιδρύει την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds. Το 1998, συν-ιδρύει την Ivory Capital Group LLC, μια επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων. Το 2002 συν-ιδρύει την Ortelius Capital Partners LLC μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παύλος εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με το Βήμα «Στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Αναφέρεται μάλιστα ότι αξιοποίησε γνωριμίες-«κλειδιά» του οικογενειακού του περιβάλλοντος και τη δεκαπενταετή εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίου για λογαριασμό οικογενειών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση επενδυτικού κεφαλαίου άνω του 1 δισ. ευρώ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr