Ένταση και χρήση χημικών στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο προς τη Βουλή / ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση και χρήση χημικών στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο προς τη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε στο φοιτητικό συλλαλητήριο -στα Προπύλαια– κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ειδικότερα, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, οι φοιτητές είχαν βγει ήδη στο δρόμο και τα ΜΑΤ, προκειμένου να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών.


Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμαλίας.

 

Οι φοιτητές προχώρησαν σε πορεία προς την Βουλή, με την ΕΛ.ΑΣ να επιχειρεί να κρατήσει μια λωρίδα ανοικτή στην οδό Σταδίου. Υπήρχε ένταση και διαξιφισμοί.

 


φωτό Alex Gasteratos

Σχόλιο του ΜΑΣ "για την καταστολή φοιτητικής πορείας"

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και γκλοπ απέναντι στη σημερινή πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας!! Τα ΜΑΤ χτύπησαν για άλλη μία φορά στο ψαχνό με εντολή της κυβέρνησης, επιδιώκοντας να περιορίσουν τους φοιτητές στο πεζοδρόμιο! 

Αυτή είναι η “ασφάλεια” που διαφημίζει η κυβέρνηση για τους φοιτητές! Αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας για αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, για δωρεάν στέγαση, προσλήψεις καθηγητών, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, η κυβέρνηση απαντά με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. 

Θα πάρει την απάντηση της με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών στις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, με το αυριανό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων μαζί με τα εργατικά σωματεία στο Σύνταγμα, στο Υπουργεία Οικονομικών και στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!

Όλοι αύριο στην προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 18:00 στα Προπύλαια


φωτό intime


φωτό Chris Avramidis

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr