ΜΑΣ: Κανένας αποκλεισμός από την εξεταστική

ΜΑΣ: Κανένας αποκλεισμός από την εξεταστική

Κανένα αποκλεισμό στην εξεταστική και την άμεση λήψη μέτρων για την ισότιμη συμμετοχή των φοιτητών ζητά με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

​«Για άλλη μία φορά η εξεταστική ξεκίνησε με δεκάδες προβλήματα, καθυστερήσεις και ελλείψεις!! Τα προγράμματα της εξεταστικής βγήκαν και πάλι τελευταία στιγμή, τα συγγράμματα δεν επαρκούν ή δεν αντιστοιχούν στην ύλη, οι σημειώσεις και τα παλιά θέματα δεν αναρτώνται στο e-class, η εμβόλιμη (πτυχιακή) εξεταστική δεν έχει οριστεί σχεδόν πουθενά! Για πολλούς εργαζόμενους φοιτητές οι άδειες την περίοδο της εξεταστικής είναι «όνειρο θερινής νυκτός», ενώ εκατοντάδες φοιτητές αναγκάζονται να εργαστούν σεζόν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με αποτέλεσμα να χάνουν την εξεταστική τους! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! 


​Μάλιστα στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού! Συγκεκριμένα, είναι πλέον στην ευχέρεια του κάθε καθηγητή να αποφασίσει αν ένας φοιτητής/τρια που έχει κορονοϊό, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το μάθημα σε εναλλακτική ημερομηνία! Δηλαδή, εκατοντάδες φοιτητές μπορεί να αποκλειστούν από την εξεταστική τους, αφού το Υπουργείο δεν αναλαμβάνει πλέον καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκλεγμένους στα Διοικητικά Συμβούλια, να οργανώσουν την ενημέρωση, τη διεκδίκηση για να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και εκπαιδευτικής στήριξης των συμφοιτητών τους. 

Διεκδικούμε:

• Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική!Επαναληπτικές ημερομηνίες εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν!
• Να οριστεί εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίωφοιτητές.
• Να παρέχεται όλο το απαραίτητο διδακτικό υλικό(σημειώσεις διαλέξεων, λύσεις παλιών θεμάτων κ.α.) υποχρεωτικά σε κάθε μάθημα και να αναρτάται στις πλατφόρμες των ΑΕΙ (e-class, κλπ).
• Μέτρα διευκόλυνσης των εργαζόμενων φοιτητών όπως εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και άδειες μετ αποδοχών στην εξεταστική περίοδο. 
• Δωρεάν αναλώσιμα, υλικά εργαστηρίων, σημειώσεις  για όλους τους φοιτητές.
• Αναβάθμιση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών (επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, επαρκής αριθμός συγγραμμάτων, κλπ).
• Η δημοσίευση του προγράμματος της εξεταστικής να γίνεται το αργότερο ένα μήνα πριν την έναρξή της και η ανάρτηση των βαθμολογιών το αργότερο 3 εβδομάδες μετά την εξέταση του μαθήματος. 
• Υποχρεωτική επίδειξη γραπτών από όλους τους καθηγητές σε συγκεκριμένη ημερομηνία και δυνατότητα αναβαθμολόγησης μετά τον έλεγχο του γραπτού.
• Θέματα κλιμακωτής δυσκολίας σε όλα τα μαθήματα με βάση τη διδακτέα ύλη. Επανεξέταση του μαθήματος ή αναβαθμολόγηση σε περίπτωση που το 60% και άνω των φοιτητών  έχουν κοπεί.
• Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr