Νέα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Νέα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, οργανώνουν αύριο Πέμπτη το απόγευμα οι φοιτητές προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην επικείμενη είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε ορισμένα ιδρύματα, αλλά και τη συνεχιζόμενη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Να αναφερθεί πως οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τη χώρα βρίσκονται σε κλοιό γενικών συνελεύσεων ενόψει της εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις πανεπιστημιουπόλεις αλλά και για το νέο νόμο-πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας που φέρνει πολλές αλλαγές στα ΑΕΙ.


Αναλυτικά:

Στην Αθήνα, με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο - πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής στα ιδρύματα οργανώνοντας νέα φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης αύριο, Πέμπτη, 9 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια και καλώντας σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση (στις 8 μ.μ.) στη Νομική.

Την Παρασκευή οι φοιτητές δίνουν αγωνιστικό ραντεβού νωρίς το πρωί, στις πύλες των ιδρυμάτων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία, στην Πανεπιστημιούπολη, την Πολυτεχνειούπολη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη, νέες κινητοποιήσεις για τον νόμο-πλαίσιο της κ.Κεραμέως, την επί της ουσίας «κατάργηση» των φοιτητικών παρατάξεων, τη συνεχιζόμενη ασφυκτική παρουσία της αστυνομία στο ίδρυμα αλλά και την επικείμενη έλευση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οργανώνουν οι φοιτητές του ΑΠΘ.

Στις περισσότερες σχολές και τμήματα του ιδρύματος έχουν προγραμματιστεί φοιτητικές συνελεύσεις, ενώ ήδη ορισμένα Τμήματα (Μαθηματικό, Ηλεκτρολόγοι, Ψυχολογίας) έχουν αποφασίσει συμβολικές καταλήψεις τις επόμενες μέρες στις σχολές τους και νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 9/6 στην Καμάρα

Παράλληλα οι φοιτητές επιχειρούν συντονισμό και με τους πανεπιστημιακούς (ΕΣΔΕΠ) που αντιδρούν στις τελευταίες εξελίξεις. Πολλοί πανεπιστημιακοί αντιδρούν στην παρουσία της Αστυνομίας μέσα στο καμπ, ενώ κρατούν,  αποστάσεις από όσα διαδραματίζονται έξω από το ισόγειο του Βιολογικού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr