Δεν δίνουν πτυχίο σε φοιτήτρια γιατί δεν πλήρωσε χαράτσι - Δείτε σε ποιο Πανεπιστήμιο!

Απίστευτό αλλά αληθινό! Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αρνήθηκε να χορηγήσει πτυχίο σε φοιτήτρια που είχε περάσει με επιτυχία όλα τα μαθήματά της επειδή δεν πλήρωσε τα χρήματα για απαράδεκτο χαράτσι των 45 ευρώ που έχει επιβάλει το Πανεπιστήμιο στους εστιακούς φοιτητές.

Αντίδραση υπήρξε με παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα τετάρτη, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών Εστιών «Δουρούτης» του ΜΑΣ (πρόκειται για τις φοιτητικές εστίες που βρίσκονται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, στην παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Επιτροπής Αγώνα απαίτησαν από τον πρύτανη να ξεκινήσει εδώ και τώρα η διαδικασία χορήγησης πτυχίου στη φοιτήτρια και να σταματήσει το κατάπτυστο χαράτσωμα των φοιτητών με τα 45 ευρώ το μήνα. Καταγγέλθηκε, επίσης, η απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου να στείλει προειδοποιητικό «ραβασάκι» στις πόρτες των εστιακών φοιτητών με το οποίο ζητάει τα χρωστούμενα από κάθε φοιτητή υπενθυμίζοντας τις συνέπειες της μη πληρωμής.


Τελικά, κάτω από την πίεση των φοιτητών, ο πρύτανης δήλωσε μπροστά και στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυπταν την κινητοποίηση ότι οι διαδικασίες χορήγησης του πτυχίου στη φοιτήτρια θα ξεκινήσουν.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών Εστιών «Δουρούτης» του ΜΑΣ αναφέρει: «Είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα συνεχίσει να υφίσταται με τις λαϊκές οικογένειες να “σκάνε” από τα χρέη και να πληρώνουν για να χρηματοδοτούνται διάφορες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο. Είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα συνεχιστεί με τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για χρήμα που θα προέλθει από περαιτέρω περικοπές και εμπορευματοποίηση στις λαϊκές ανάγκες. Άλλωστε και η νέα κυβέρνηση, που κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνει το “λιτό βίο” και συναινεί στο να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Τι καινούργιο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πριν κάνετε την αίτηση για το στεγαστικό επίδομα 2015

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr