Επιδότηση Φοιτητικού Ρεύματος / Πώς και πότε θα γίνει

Επιδότηση Φοιτητικού Ρεύματος / Πώς και πότε θα γίνει

Φοιτητικό Ρεύμα: Αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα πάρουν επιδότηση ρεύματος και οι φοιτητές μέσω της ΑΑΔΕ καθώς φέτος στη φορολογική δήλωση θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την φοιτητική κατοικία.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιδότηση Ρεύματος Φοιτητών / Άνοιξε μόλις η πλατφόρμα! Προσοχή απαιτείται για τις φοιτητικές κατοικίες


Μέχρι σήμερα οι φοιτητές έμεναν εκτός της επιδότησης αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν την κατοικία που νοίκιαζαν μια παράβλεψη που διορθώθηκε και έτσι στις δηλώσεις θα υπάρχει ειδικό πεδίο το οποίο θα καλύψει και τη φοιτητική στέγη για το ρεύμα με ισχύ από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο.

Έως τις αρχές Μαΐου θα έχει ανοίξει ο ειδικός κωδικός στις φορολογικές δηλώσεις για αναγραφή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για το φοιτητικό σπίτι. Αν και μέχρι τότε οι λογαριασμοί ρεύματος για τα σπίτια των φοιτητών θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι, οι επιδοτήσεις που έχασαν από τον Ιανουάριο, θα πιστωθούν αναδρομικά στους λογαριασμούς τους.

Έτσι, με τη χονδρική τιμή ρεύματος να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 297 ευρώ, για κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ένας φοιτητής θα πρέπει να πληρώσει για ρεύμα τον Απρίλιο, 138 ευρώ, θα του επιστραφούν όμως τα 72 με το τελικό κόστος του ρεύματος να διαμορφώνεται στα 66 ευρώ.

Το επίδομα θα δοθεί μόνο αν γίνει δήλωση της φοιτητικής κατοικίας. Στην πραγματικότητα όλοι οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα του επιδόματος εφόσον νοικιάζουν σπίτια αφού δεν υπάρχουν άλλα κριτήρια ούτε βέβαια και εισοδηματικά. «Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» δήλωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο θέμα.

ΦΕΚ: Τι ισχύει έως 28 Μαρτίου σε ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ και ΑΕΝ

Υπουργείο Παιδείας / Αλλάζουν όλα στα Πανεπιστήμια

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr