Να επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα των φοιτητών

Να επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα των φοιτητών

Φοιτητική Κατοικία: Επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας ζητά Βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ενέργειας (Σκρέκας Κωνσταντίνος) και Οικονομικών (Σταϊκούρας Χρήστος).

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επιδότηση Ρεύματος Φοιτητών / Άνοιξε μόλις η πλατφόρμα! Προσοχή απαιτείται για τις φοιτητικές κατοικίες


Στην ερώτηση τονίζεται πως, αναφορικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των φοιτητών, προβλέπεται η αποκλειστική επιδότηση της κύριας κατοικίας, με αποτέλεσμα την εξαίρεση των περισσότερων φοιτητικών κατοικιών που δεν έχουν δηλωθεί ως κύρια κατοικία. Πρακτικά, η μοναδική δυνατότητα επιδότησης της φοιτητικής κατοικίας είναι η υποβολή ατομικής φορολογικής δήλωσης, στην οποία να αναγράφεται η κατοικία εκμίσθωσης ως κύρια κατοικία.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας, με την οποία ζητάει την επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των φοιτητών.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης που κατατέθηκε στη Βουλή:

"Αναφορικά με την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των φοιτητών, προβλέπεται η αποκλειστική επιδότηση της κύριας κατοικίας, με αποτέλεσμα την εξαίρεση των περισσότερων φοιτητικών κατοικιών που δεν έχουν δηλωθεί ως κύρια κατοικία.

Πρακτικά, η μοναδική δυνατότητα επιδότησης της φοιτητικής κατοικίας είναι η υποβολή ατομικής φορολογικής δήλωσης, στην οποία να αναγράφεται η κατοικία εκμίσθωσης ως κύρια κατοικία.

Από την άλλη μεριά, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που έγινε αλλαγή κύριας κατοικίας εντός του 2021, χωρίς να έχει υποβληθεί η αντίστοιχη δήλωση Ε1 για τη δήλωση της νέας διεύθυνσης κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ενέργειας καθιστούν ακόμη επιτακτικότερη την ανάγκη άμεσης ένταξης των φοιτητικών κατοικιών στο μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, αφού οι περισσότεροι φοιτητές χρησιμοποιούν κλιματιστικά και ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

Τέλος, εξίσου απαραίτητη είναι η παράλληλη επιδότηση της δεύτερης κατοικίας, αφού αρκετοί συμπολίτες μας επέλεξαν τη διαμονή τους σε -διαφορετική από τη δηλωθείσα- κύρια διεύθυνση κατοικίας, εξαιτίας της πανδημίας".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό να συμπεριληφθούν οι φοιτητικές κατοικίες στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και

β) πότε αναμένονται οι παραπάνω ενέργειες.

Το έγγραφο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη βουλή:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr