Ποιοι φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δικαιούνται το επίδομα των 1.000ευρώ;

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος 1.000ευρώ σε όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους…

Μέχρι και την Τρίτη 31/03/15, οι φοιτητές που δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα 1000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις γραμματείες των σχολών που φοιτούν.

Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα;


- Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.

- Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. Εξαιρούνται κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.

- Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένο σπίτι σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του. Στην πόλη που σπουδάζει, δεν θα πρέπει ο ίδιος ή οι γονείς του να έχουν κατοικία.

- Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή.

Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών, θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.

- Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιοι δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα;

- Όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα.

- Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία.

Οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα 2015 για να λάβουν τα 1.000 ευρώ, θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Το Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της.

Δείτε εδώ τις Προϋποθέσεις και τα Δικαιολογητικά

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr