Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τους φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από την εξεταστική

Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Εξεταστική Φοιτητών: Το ψήφισμα έρχεται μετά από σειρά καταγγελιών από φοιτητές που περιέγραφαν στα «Φοιτητικά Νέα» ότι δεν μπορούσαν να μεταβούν στον τόπο σπουδών τους για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις λόγω του αποκλεισμού τους στην Αττική και ότι δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη από τις Σχολές για τους εν λόγω φοιτητές.

Από χθες (Δευτέρα) οι οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταθέτουν ψηφίσματα και προτάσεις στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων τους, με σκοπό τη διευκόλυνση των φοιτητών που αδυνατούσαν να εξεταστούν στα μαθήματά τους, λόγω κακοκαιρίας. 


Το ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 

Τις προηγούμενες ημέρες η κακοκαιρία «Ελπίδα» έπληξε την χώρα, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων. Προβλήματα που επηρέασαν άμεσα τους φοιτητές και δυσκόλεψαν εμφανώς το έργο τους εν μέσω μάλιστα, της εξεταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, αρκετοί είναι οι συμφοιτητές μας που επί σειρά ημερών, αδυνατούν να προσεγγίσουν τις σχολές τους λόγω των αποκλεισμένων δρόμων σε πολλούς δήμους. Καθίσταται επομένως αντιληπτό πως η οποιαδήποτε επιχείρηση μετακίνησης θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Η ασφάλεια των συμφοιτητών μας ανέκαθεν αποτελούσε και αποτελεί κύριο μέλημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Επιθυμώντας λοιπόν, να εξασφαλίσουμε ότι κανένας φοιτητής δεν θα αποκλειστεί από την εξεταστική του εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, στο πλαίσιο των επανεξετάσεων για όσους νόσησαν με COVID-19, προτείνουμε:

Την επανεξέταση μαθημάτων για τους φοιτητές που εξαιτίας της κακοκαιρίας αποκλείστηκαν, σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr