Φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα σε Πανεπιστήμιο (8 νεκροί) - Φοιτητές πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα σε Πανεπιστήμιο (Οκτώ νεκροί) - Φοιτητές πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ μέσα σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.


Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ο νεαρός φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα πριν από την επίθεση, στο οποίο ανέφερε ότι μισεί τον εαυτό του αλλά θέλει να βλάψει όλους όσοι μπαίνουν στον δρόμο του.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας. Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσοι μπαίνουν στον δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλώς ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να λέει στο σημείωμα πριν από την πράξη του.

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.  

Από βίντεο που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκαλούν σοκ. Ειδικότερα πλάνα που φέρεται να τραβήχτηκαν στο σημείο δείχνουν φοιτητές να διαφεύγουν από το κτίριο πηδώντας από τα παράθυρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr