Στη "φάκα" της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 20χρονος φοιτητής

Στη "φάκα" της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 20χρονος φοιτητής

Στην Σπάρτη οδήγησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα ηλεκτρονικά ίχνη, σε μια υπόθεση που χρειάστηκε η συνεργασία με τις Αρχές χώρας του εξωτερικού.

Ένας 20χρονος φοιτητής της πόλης της Λακωνίας, λοιπόν, εκβίαζε 2 νεαρές μαθήτριες από την Αγγλία, από τις οποίες είχε αποσπάσει μέσω social media ευαίσθητες φωτογραφίες.


Ο 20χρονος φοιτητής από τη Σπάρτη, μιλούσε διαδικτυακά με 2 κορίτσια από τη Βρετανία, ένα 15χρονο κι ένα 17χρονο. Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής είχε προσεγγίσει τα 2 ανήλικα κορίτσια, πείθοντάς τα να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες!!!

Όταν οι κοπέλες θέλησαν να σταματήσουν, τις εκβίαζε πως αν δεν συνεχίσουν, θα έστελνε το υλικό που είχε ήδη στην διάθεσή του στις οικογένειες και τους οικείους τους και θα τις ανέβαζε και στο ίντερνετ!

Τα ηλεκτρονικά του ίχνη όμως πρόδωσαν τον νεαρό κι έτσι κατόπιν έρευνας που διεξήχθη στον χώρο κατοικίας του, κατασχέθηκαν τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι.

Ο νεαρός κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου. Όμως, δεν συνελήφθη γιατί κρίθηκε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr