Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κατάταξης Νέων Ικάρων (2021-2022)

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κατάταξης Νέων Ικάρων (2021-2022)

Στρατιωτικές ΣχολέςΤα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω το Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κατάταξης Νέων Ικάρων Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22:

Συντονιστείτε στην ενημερωτική σελίδα των Στρατιωτικών Σχολών για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα. Δείτε την σελίδα εδώ.


Κατάταξη Πρωτοετών Σχολής Ικάρων 2021-2022 (ΟΝΟΜΑΤΑ)- Είσοδος μόνο με PCR

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 

1. Κατά την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που καθορίζονται στο Παράρτημα «Ζ» της υπ’ αριθμ. 19/14-5-21 ΕΔΥΕΘΑ «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/-ριών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ)».

2. Κατά τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των νέων Ικάρων, ισχύουν τα παρακάτω:

α. Η Σχολή παρέχει όλα τα απαραίτητα είδη διαβίωσης, ένδυσης και υπόδησης, όπως στολές και εξαρτήματα στολών, αθλητικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας, πιζάμες, σεντόνια, κουβέρτες, μπουρνούζια, πετσέτες, κάλτσες, στρατιωτικά υποδήματα κ.α. Επίσης, χορηγούνται είδη ταξιδίου, βαλίτσα, ταξιδιωτικός σάκος, τσάντα σπουδαστή και αποθηκευτικός σάκος.

β. Παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη.

γ. Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου καθ’ όλη τη διάρκεια της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί, η Σχολή επικοινωνεί με τους γονείς ή τον πλησιέστερο συγγενή που οι επιτυχόντες/-ούσες θα υποδείξουν κατά την ημέρα της κατάταξης.

δ. Τα χρήματα, τιμαλφή, ωρολόγια και κινητά τηλέφωνα που έχουν μαζί τους οι επιτυχόντες/-ούσες, συλλέγονται, καταγράφονται και φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο της Σχολής. Την παραμονή της ορκωμοσίας των πρωτοετών ή κατά την αποχώρηση του επιτυχόντος/-ούσας επιστρέφονται στους κατόχους τους.

ε. Από την ημέρα της κατάταξης και μέχρι την ορκωμοσία δεν υπάρχει επισκεπτήριο ούτε χορηγείται άδεια εξόδου από τη Σχολή.

στ. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας θα γνωστοποιηθεί στους συγγενείς τηλεφωνικά και με αποστολή πρόσκλησης.

3. Για τη διευκόλυνσή τους συνίσταται στους επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους:

α. Μικρό χρηματικό ποσό για κάλυψη τυχόν απαιτήσεων έκτακτης ανάγκης. β. Το μικρότερο δυνατό αριθμό τιμαλφών.

γ. Τα γυαλιά οράσεως και εάν χρησιμοποιούν φακούς επαφής τα ανάλογα είδη περιποίησης (υγρά φακών, θήκες κλπ).

δ. Εάν κατά την κατάταξή τους υποβάλλονται σε φαρμακευτική, ορθοδοντική ή άλλη θεραπευτική αγωγή, τα αντίστοιχα φάρμακα και είδη θεραπείας (οδοντικά εξαρτήματα, συσκευές κλπ).

ε. Την ημέρα της κατάταξης, οι επιτυχόντες οφείλουν να προσκομίσουν ΑΡΝΗΤΙΚΟ PCR COVID-19 test, που θα έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48-72 ώρες πριν την ημερομηνία κατάταξης (συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ οι πλήρως εμβολιασμένοι). Το PCR COVID test, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε δημόσια δομή του τόπου μόνιμης κατοικίας του επιτυχόντα, με την επίδειξη της πρόσκλησης κατάταξης του ΓΕΑ/Β2 και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4790(Α’48/31.3.2021).

στ. Σε ενδεχόμενο μερικού εμβολιασμού, ο επιτυχών/ούσα οφείλει να προσκομίσει αποδεικτικό προγραμματισμού της 2ης δόσης.

ζ. Σε περίπτωση μη έκδοσης του αποτελέσματος του PCR COVID test, μέχρι την ημερομηνία κατάταξης, είναι δυνατή η αποστολή αυτού στην ηλεκτρονική διεύθυνση των ιατρείων της 123ΣΤΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Για οτιδήποτε αφορά θέματα COVID πριν την ημερομηνία κατάταξης, το τηλέφωνο επικοινωνίας με τα ιατρεία της 123ΣΤΕ είναι το 2108195777.

η. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε ηλεκτρονική μορφή, εφόσον διαθέτουν.

θ. Επιπλέον την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/-ούσες να έχουν μαζί τους τα είδη που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα: 

4. Προς διευκόλυνση του ελέγχου των δικαιολογητικών και επίσπευση των διαδικασιών κατά την ημέρα της κατάταξης στη Σχολή, παρακαλούνται οι επιτυχόντες να υποβάλλουν μέσω της ιστοσελίδας www.haf.gr , τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέσω της εφαρμογής που διατίθεται.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:

  • Εάν κάποιος/α επιτυχών/ούσα δε δύναται να υποβάλλει τα δικαιολογητικά μέσω της εφαρμογής στο www.haf.gr , πριν την ημέρα κατάταξης, υποχρεούται να τα προσκομίσει ΟΛΑ σε έντυπη μορφή την ημέρα της κατάταξης, όπως ορίζεται στην ΕΔΥΘΕΑ.
  • Εάν κάποιος/α επιτυχών/ούσα δύναται να υποβάλλει μόνο ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ των δικαιολογητικών μέσω της εφαρμογής, πριν την ημέρα της κατάταξης, υποχρεούται να προσκομίσει τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ σε έντυπη μορφή την ημέρα της κατάταξης.
  • ΟΛΟΙ οι επιτυχόντες/ούσες για κατάταξη, υποχρεούνται την ημέρα της κατάταξης να έχουν μαζί τους το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας και το Διαβατήριο (εφόσον διαθέτουν).
  • Για τους/τις Έλληνες/ίδες εξωτερικού, του/τις Έλληνες/ίδες που κατάγονται από την αλλοδαπή, χωρίς ελληνική ιθαγένεια και για όσους επιτυχόντες υπηρετούν ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποχρεούνται, την ημέρα της κατάταξης, να προσκομίσουν τα επιπλέον δικαιολογητικά που ορίζοναι για την κατηγορία τους, όπως καθορίζει η ΕΔΥΕΘΑ.

Για πληροφορίες που αφορούν:

α. στην εκπση των νέων Ικάρων, στο τηλ.: 2108193660 β. στη διαβίωση των νέων Ικάρων, στο τηλ.: 2108193705

γ. σε θέματα Στρατολογίας των νέων Ικάρων, στο τηλ.:2108193020-23

Υπεύθυνη Δήλωση Ατομικών Στοιχείων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr