Πέτσας: Ζήτημα με τον εμβολιασμό του νεότερου πληθυσμού στα Πανεπιστήμια

Πέτσας: Ζήτημα με τον εμβολιασμό του νεότερου πληθυσμού στα Πανεπιστήμια

Ζήτημα με τον εμβολιασμό του νεότερου πληθυσμού στα πανεπιστήμια - Συζητήσεις για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας (γηροκομεία) συζητά ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για τον τομέα της εκπαίδευσης στο Mega, υποστηρίζοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού κι ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση. Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεότερος πληθυσμός που νιώθει άτρωτος. Να επιταχύνουμε ξανά τον εμβολιασμό».

Πώς θα γίνονται στο ΑΠΘ τα μαθήματα και οι έλεγχοι για εμβολιασμένους και μη

Διαμαρτυρόμενοι φοιτητές: Δημιουργία σταθμών διενέργειας δωρεάν rapid test μέσα στα πανεπιστήμια

Άνοιγμα Πανεπιστημίων (Συρίγος): Δια ζώσης από 1η Οκτωβρίου - Χαμηλός ο αριθμός των εμβολιασθέντων φοιτητών

Οι Βάσεις 2021 για τα 450 Τμήματα

ΑΕΙ: Οι Ορκωμοσίες των φοιτητών πρέπει να διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Στα Πανεπιστήμια είναι ένα ζήτημα ο νεότερος πληθυσμός που συνήθως νιώθει άτρωτος και ίσως να μην έχει σπεύσει εν μέσω καλοκαιριού να κάνει το εμβόλιο. Γιαυτό ξανακάνω έκκληση ότι μπορούν να κάνουν το εμβόλιό τους ακόμη και αύριο, αρκεί σήμερα να θελήσουν και να το κλείσουν".

Το σχετικό απόσπασμα: 

Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

«Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι' αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Είναι κάτι που έμεινε ανοιχτό, μας απασχολεί, κι απασχολεί και την Αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης», ανέφερε για το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr