Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τα rapid test των φοιτητών: «Το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προς φοιτητές: «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι είναι στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες πολιτών ενώ σε ότι αφορά τα υποχρεωτικά rapid test στους φοιτητές είπε: «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι όσο η πανδημία και η Δέλτα επιμένουν η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της. Μαθητές και φοιτητές δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η ζωή τους θα μπει σε αγκύλες. Η επιστήμη μας έχει δώσει όπλα και θα ήταν άδικο να ζούμε με μέτρα οριζόντιου περιορισμού», είπε μεταξύ άλλων. «Τα μέτρα που λάβαμε έχουν σκοπό να προστατεύσουν εμβολιασμένους και μη. Θα ήταν παράλογο να βάλουμε περιορισμούς στους εμβολιασμένους αλλά θα ήταν ανεύθυνο να καθόμαστε με σταυρωμένα στα χέρια», τόνισε ακόμα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα ταξίδι ιδιωτικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει την Δευτέρα. Όπως σημείωσε το ταξίδι γίνεται προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο κ. Οικονόμου είπε ότι είμαστε καλύτερα από ότι στην καρδιά του καλοκαιριού και η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι στην εργαλειοθήκη μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα όταν ρωτήθηκε αν στους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβάνονται και οι εκκλησίες είπε ότι υπάρχουν ήδη περιοριστικά μέτρα και εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Είπε ακόμα ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας θα αποφασισθεί αν κριθεί αναγκαίο με βάση τα ποσοστά εμβολιασμών σε κάθε κατηγορία και δεν είναι φρόνιμο σε αυτή την φάση να κάνουμε εικασίες και σενάρια.

Για τα υποχρεωτικά rapid test στους φοιτητές είπε: «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr