Μετά τις σπουδές διώχνουν τους ξένους φοιτητές από τη Βρετανία [Αλλάζουν τα δεδομένα]

Οι φοιτητές από το εξωτερικό, οι οποίοι απειλούνται με «διωγμό» από τη χώρα, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης στη Βρετανία, σε μια αντιμεταναστευτική στροφή υπό την πίεση του Φάρατζ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι παρουσιάζεται να προετοιμάζει νομοθεσία που θα υποχρεώνει τους φοιτητές από το εξωτερικό να εγκαταλείπουν τη χώρα όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με την επικείμενη νομοθεσία, όσοι φοιτητές επιθυμούν να συνεχίσουν τη ζωή τους στη Βρετανία ως εργαζόμενοι πλέον, αυτοί θα πρέπει πρώτα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και από εκεί να υποβάλουν νέα αίτηση για βίζα εργασίας.


Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα ίδια τα πανεπιστήμια θα επιφορτιστούν με την ευθύνη της απέλασης των αποφοίτων τους, ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται θα απειλούνται με πρόστιμα.

Η φημολογούμενη ρύθμιση, η οποία θα αφορά τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, έχει ήδη προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στη βρετανική πανεπιστημιακή κοινότητα και εσωτερικά ρήγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό Τόρις-Φιλελευθέρων. Η ανησυχία ωστόσο εντείνεται αναφορικά με το μέλλον συνολικά των ξένων που ζουν (ή επιθυμούν να ζήσουν) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η 58χρονη Μέι, είναι μια από τις ισχυρότερες υπουργούς των Τόρις, ενώ παρουσιάζεται και ως πιθανή διάδοχος για τη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr