Συρίγος: Τα Πανεπιστήμια της χώρας θα ανοίξουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου

Συρίγος: Τα Πανεπιστήμια της χώρας θα ανοίξουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: «Θα έχουμε φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις για να διευκολύνονται οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν δια ζώσης από την 1η Οκτωβρίου και μετά, είναι καθολικό αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας όπως εκφράστηκε και από την Σύνοδο των Πρυτάνεων», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», υφυπουργός Παιδείας , κος Άγγελος Συρίγος.


Ο κ. Συρίγος δήλωσε ακόμα: «Σίγουρα μέσα στην αίθουσα θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουνε πιστοποιητικό ότι έχουνε νοσήσει από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πάνω στο τραπέζι. Θα έχουμε φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις για να διευκολύνονται οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με τις πανεπιστημιακές αρχές, που ήδη μας έχουν υποδείξει χώρους μέσα στα πανεπιστήμια, για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα για να πάει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός.

Ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Πιστεύω ότι ό,τι θα ισχύσει για τους φοιτητές πρέπει να ισχύσει και για τα μέλη ΔΕΠ, για τους καθηγητές και για το διοικητικό προσωπικό και όλους όσους είναι μέσα στα πανεπιστήμια».

Κεραμέως: Εξετάζεται η είσοδος των φοιτητών στα Πανεπιστήμια με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Υπουργός Παιδείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr