Φοιτητές ΑΕΝ: Ζητάμε να γίνουμε ξανά σπουδαστές - Προγραμματίζεται δια ζώσης μάθημα στη σχολή

Φοιτητές ΑΕΝ: Ζητάμε να γίνουμε ξανά σπουδαστές

"Ζητάμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ. Να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και όλα τα μέτρα προστασίας, αρχής γενομένης με τα εργαστήρια, μέτρα για τους εργαζόμενους σπουδαστές που έχουν αυξηθεί λόγω της αλλαγής στο μπάρκο μας".  

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου ΑΕΝ Ασπροπύργου:


Πάνω από ένα χρόνο οι σχολές είναι κλειστές για εμάς τους σπουδαστές. Πάνω από ένα χρόνο Υπουργείο Ναυτιλίας και Κυβέρνηση επικαλούνται την «δήθεν» προστασία μας από την πανδημία, όταν την ίδια στιγμή ακούμε από παντού ότι ετοιμάζουν να φέρουν τουρίστες με το «τσουβάλι». Φαίνεται ότι ο κορονοιός μεταδίδεται μόνο εντός ΑΕΝ κι όχι μέσα στα πλοία, τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία, τα λεωφορεία.

Χρόνια τώρα η κατάσταση στην σχολή μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης των ΑΕΝ. Όταν την ίδια στιγμή ακούμε ότι η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στους εφοπλιστές, στις αεροπορικές. Φαίνεται οι δικές μας ανάγκες, τα βάρη που σηκώνουν οι οικογένειες μας, δεν είναι σημαντικές για τη Κυβέρνηση και τα Υπουργεία.

Και αντί να επιλύσουν τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές των ΑΕΝ πανελλαδικά, αντί να πάρουν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας και των διδασκάλων μας για να ανοίξει η σχολή, συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση. Ενδεικτικά το φετινό 1ο έτος δεν έχει κάνει ούτε ένα μάθημα από κοντά, ενώ πλησιάζει το πρώτο μας εκπαιδευτικό ταξίδι το καλοκαίρι. Το 1ο έτος μηχανικών δεν έχει κάνει ούτε ένα εργαστήριο δια ζώσης, αντίστοιχα το 1ο έτος πλοιάρχων έκανε το «πρακτικό μάθημα σωστικών» διαδικτυακά. Παράλληλα βλέπουμε αύξηση των παιδιών που δουλέυουν αφού ενισχύονται οι οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από τη διεξαγωγή του δεύτερου εκπαιδευτικού ταξιδιού στο τέλος της φοίτησης. Πόσοι δεν υπολογίζαμε στα χρήματα αυτά και θα αποτελούσαν ένα επιπλέον εφόδιο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε; Το Υπουργείο όμως συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Αλήθεια, με ποια εκπαίδευση θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το εκπαιδευτικό μας ταξίδι;

Αλήθεια, πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει πως θα αντιδράσει σε ενδεχόμενο κίνδυνο, εάν έχει κάνει τα σωστικά μέσω οθόνη;

Είναι πρόκληση να απαντάνε κάποιοι ότι θα μάθουμε πάνω στο καράβι!

Τα εργατικά ατυχήματα δεκάδων δοκίμων επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πρέπει ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές μας, αρχής γενομένης από τα εργαστήρια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Σπουδαστικός Σύλλογος Ασπροπύργου καλεί όλους τους σπουδαστές που προβληματίζονται, που ανησυχούν για τις σπουδές και το εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν, να πάρουν θέση μάχης απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών μας.

Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για να γίνουμε ξανά σπουδαστές, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές μας, ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζόμενων σπουδαστών.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, δυναμώνουμε την συλλογική μας διεκδίκηση και δράση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν δια ζώσης όλα τα εργαστήρια και τα σωστικά. Αναπλήρωση όσων έχουν ήδη γίνει διαδικτυακά.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  • Συμμετέχουμε στο πρώτο δια ζώσης μάθημα στην σχολή μετά από έναν χρόνο κλειστά, στον υπαίθριο χώρο του μπάσκετ στην Ακαδημία, την Δευτέρα 19/4 στις 15.00. Δείχνουμε ότι υπάρχει ο τρόπος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μάσκες αποστάσεις κλπ να γίνουμε ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ.
  • Συνεχίζουμε με εκδήλωση του συλλόγου με θέμα «1 χρόνος κλειστές ΑΕΝ. Οι επιπτώσεις στις σπουδές και στο εργασιακό μας μέλλον. Απαντάμε με συλλογικό αγώνα, γινόμαστε ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ»
  • Προχωράμε με συλλογή υπογραφών για να γίνουν δια ζώσης όλα τα εργαστήρια και τα σωστικά. Αναπλήρωση όσων έχουν ήδη γίνει διαδικτυακά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr