Φοιτητές στην Πάτρα μαζεύουν τρόφιμα και ρούχα για τους άνεργους και τις φτωχές λαϊκές οικογένειες

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΑΕΙ Πάτρας και ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΤΕφ ΤΕΙ Πάτρας διοργανώνουν “Διήμερο δράσης για την αλληλεγγύη” στις 14-15/12 στις 18:00, στον Παμμμικρασιατικό Σύλλογο, Φωκαίας 26 στα Προσφυγικά. Στο διήμερο καλούν επιτροπές αλληλεγγύης καθώς και Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι της Πάτρας.

Εδώ και περίπου 3 εβδομάδες σε όλους τους Συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ συλλέγονται τρόφιμα τα οποία και θα παραδοθούν στη Λαϊκή Επιτροπή των Προσφυγικών στα πλάισια της οργάνωσης της αλληλεγγύης μας προς τους νέους και χρόνια άνεργους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες της πόλης μας. Στα πλαίσια του διημέρου θα παρουσιαστεί έργο των πολιτιστικών ομάδων των Συλλόγων. Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη παραδοσιακών χορών, παρουσίαση θεατρικών έργων, συναυλίες και τη Δευτέρα 15/12, ημέρα παράδοση των τροφίμων στην Λαική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρικό παιχνίδι για μικρά παιδιά.

Σε σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση αναφέρεται:


"Στις σημερινές συνθήκες που πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες της επιβίωσής τους, είναι υποχρέωσή μας να προσφέρουμε από το υστέρημά μας για να βοηθήσουμε οικογένειες να μην σκύψουν το κεφάλι να μην υποκύψουν στις δυσκολίες να καταλάβουν ότι η δύναμη μας βρίσκεται στη ισχυρή συμμαχία μας, στην κοινή πάλη, στην οργάνωση και στον σαφή προσανατολισμό της με βάση τις δικές μας ανάγκες!

Οι φοιτητές και σπουδαστές αναγκαζόμαστε σήμερα να σπουδάζουμε με το φόβο, την ανασφάλεια της ανεργίας,της κακοπληρωμένης δουλειάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια κατάσταση επικρατεί, ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν και εργάζονται  η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της. Γνωρίζουμε πως σαν αυριανοί εργαζόμενοι, η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ανεπηρέαστους και απαθείς. Μέσα από τη συλλογή και παράδοση τροφίμων ενισχύουμε την κοινή πάλη που πρέπει να αναπτύξουμε μαζί με τους συμμάχους μας ενάντια σε όσους μας επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα. Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας με αυτούς που τσακίζονται από τη σημερινή πολιτική, που έχουν συμφέρον να οργανώσουν σήμερα κοινό αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ και όσους αυτοί υπηρετούν!

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να μην απογοητεύεται κανείς, να μην σκύψει το κεφάλι, να μην υποταχθεί στο μονόδρομο της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλιστης-κακοπληρωμενης δουλειάς που μας χαρίζουν κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια!

Καλούμε το λαό της πόλης μας να ενισχύσει αυτή την πρωτοβουλία, να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του διημέρου, να φέρει τρόφιμα και ρούχα!"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr