Τραγούδι φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνόμευση και το νόμο Κεραμέως

Τραγούδι φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνόμευση και το νόμο Κεραμέως

Φωνάζουμε, κατεβαίνουμε στους δρόμους και πολεμάμε «για μία ελευθερία πεταμένη». Επιλέγουμε να μην αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την τροπή που μας επιβάλλουν οι δυνάμεις εξουσίας, να υψώσουμε τη φωνή και το ανάστημά μας  και με «όπλο» τις ιδέες μας να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτά που κάποιοι θεωρούν «τετελεσμένα».

Μαζί με όλους κι εμείς, μια ομάδα φοιτητών με την Τέχνη για οδηγό, γράφοντας μουσική, στίχους, τραγουδώντας και βγάζοντας βίντεο από τις πορείες μας, προσπαθούμε  να πολλαπλασιάσουμε την άρνηση για την εφαρμογή του Νόμου-Κεραμέως και φυσικά την άρνηση για την αστυνομική βία.


Γιατί όταν η πραγματικότητα συναντά την Τέχνη, η Τέχνη μεταμορφώνει τον θυμό και την απόγνωση σε μελωδίες που κρατούν αναμμένη τη φλόγα των αγωνιστών κι ίσως αφυπνίζουν εκείνους που δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν κατάλαβαν.

Επικαλούμαστε την καλλιτεχνική δημιουργία για να κάνουμε  τις ιδέες του φοιτητόκοσμου γνωστές στο ευρύ κοινό, γιατί πιστεύουμε ακόμη στην ανατροπή του άδικου μέσα από δίκαιους αγώνες. Και ναι -γιατί όχι;- μέσα και από τη μουσική μας!

Είμαστε φοιτητές και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, για να εξακολουθήσουν να «υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται».

Οι φοιτήτριες Ασπασία-Ραμόνα Σπυροπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr