Διαμαρτυρία φοιτητών για τα κλειστά Πανεπιστήμια και στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία φοιτητών για τα κλειστά Πανεπιστήμια και στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

"Ήδη έχουμε χάσει ένα χρόνο από την εκπαίδευση μας ο οποίος δύσκολα αναπληρώνεται. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διεκδικήσουμε την μόρφωση που μας αρμόζει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο".

Διαμαρτυρία φοιτητών έγινε σήμερα και στην Τρίπολη.


Η ανακοίνωσή τους:

Τη στιγμή που τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν 1 χρόνο κλειστά, η Κυβέρνηση αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις Σχολές με ασφάλεια, προχωρά σε ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις σπουδές μας και εντείνει την καταστολή.

Έδω και ένα χρόνο το πρώτο έτος δεν έχει δει από κοντά το Πανεπιστήμιό του, δεν έχει γνωρίσει τους καθηγητές του και καλείται να ανταπεξέλθει σε μαθήματα ακαδημαϊκού επιπέδου από έναν υπολογιστή. Τα υπόλοιπα έτη έχουν χάσει βασικά εργαστήρια και κλινικές που προφανώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της Τηλεκπαίδευσης. Η δια ζώσης μάθηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα, δηλαδή την αναπλήρωση και διεξαγωγή των εργαστηρίων μας και των κλινικών μας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα μας παρέχονται όλες οι γνώσεις για να γίνουμε σωστοί επαγγελματίες . 

Δεν πρέπει να δείξουμε καμία άλλη ανοχή. Ήδη έχουμε χάσει ένα χρόνο από την εκπαίδευση μας ο οποίος δύσκολα αναπληρώνεται. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διεκδικήσουμε την μόρφωση που μας αρμόζει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Καλούμε όλους του καθηγητές και την Πρυτανεία να στηρίξουν τα αιτήματα μας για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όλοι στο Πανεπιστήμιο μας με όλα τα μέτρα προστασίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr