Φοιτητές Ιατρικής: Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στα νοσοκομεία μες στην κλινική! (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία Φοιτητών Ιατρικής: Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στα νοσοκομεία μες στην κλινική!

Όπως αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» ως Φοιτητές Ιατρικής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 23/02 διαμαρτυρία με αίτημα την ασφαλή επιστροφή μας στην κλινική άσκηση μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που έχει χαθεί.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθήνας, με πορεία μπροστά από το Λαϊκό Νοσοκομείο που κατέληξε στη πλατεία του Αγίου Θωμά μετά από κάλεσμα της επιτροπής του 5ου έτους.


Η δράση αυτή ήταν μέρος της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης Πεμπτοετών Φοιτητών που αποφασίστηκε μετά από συντονισμό των επιτροπών από τις Ιατρικές όλης της Ελλάδας με στόχο την προώθηση του ζητήματος του άμεσου εμβολιασμού μας και της επανένταξής μας στην κλινική άσκηση. Στο πλαίσιο συμπόρευσης με την απεργία που είχε ανακοινωθεί για την ίδια ημέρα από την ΟΕΝΓΕ, φοιτητές Ιατρικής σε όλη την Ελλάδα βρεθήκαμε έξω από τα νοσοκομεία που άλλοτε αποτελούσαν χώρους εκπαίδευσης μας, δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα αιτήματά τους για να διεκδικήσουμε με την στήριξή τους την άμεση επανέναρξη της κλινικής μας άσκησης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΕΣΤ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr