Καταγγελία: Χωρίς φοιτητικές άδειες στρατευμένοι φοιτητές ενόψει εξεταστικής

Καταγγελία: Χωρίς φοιτητικές άδειες στρατευμένοι φοιτητές ενόψει εξεταστικής

Σύμφωνα με την ΚΝΕ, αρκετοί νέοι στρατευμένοι καταγγέλλουν την άρνηση διοικήσεων στρατοπέδων να χορηγήσουν φοιτητικές άδειες μπροστά στην επερχόμενη εξεταστική.

Να δοθεί άμεσα φοιτητική άδεια για την εξεταστική περίοδο στους φοιτητές που υπηρετούν τη θητεία τους ζητά η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της.


Όπως αναφέρεται, «αρκετοί νέοι στρατευμένοι καταγγέλλουν την άρνηση διοικήσεων στρατοπέδων να χορηγήσουν φοιτητικές άδειες μπροστά στις επερχόμενες εξεταστικές περιόδους (Γενάρη-Φλεβάρη).

Η φετινή εξεταστική περίοδος πραγματοποιείται σε όλες τις σχολές της χώρας εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακά, λόγω των ανεπαρκών μέτρων της κυβέρνησης που κρατούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κλειστά. Η πλειοψηφία των στρατευμένων πρέπει να επιστρέψει στη μόνιμη κατοικία της, προκειμένου να παραλάβει τα συγγράμματά της, που ήδη έχουν καθυστερήσει, να μπορέσει να μελετήσει και να εξασφαλίσει συνθήκες εξέτασηςπου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα σε ένα στρατόπεδο».

«Γι’ αυτό, η ούτως ή άλλως απαραίτητη φοιτητική άδεια που δικαιούται κάθε στρατευμένος, πλέον είναι επιβεβλημένη»σημειώνει η ΚΝΕ και ζητά «ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, με παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλων των αρμόδιων φορέων, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα φοιτητικής άδειας σε όλους τους στρατευμένους».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr