ΜΑΣ: Φοιτητές σε όλη τη χώρα «ανοίγουν τις σχολές» τους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φοιτητές σε όλη τη χώρα «ανοίγουν τις σχολές» τους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ξεκίνησε η καμπάνια του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών: 1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια... ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!

Αυτή τη στιγμή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα εκατοντάδες φοιτητές, με συμβολικές δράσεις και κινητοποιήσεις, «ανοίγουν τις σχολές» τους, παίρνουν τις σπουδές και τις ζωές τους στα χέρια τους, αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).


Όπως τονίζουν: «Το σχέδιο της κυβέρνησης να είναι οι φοιτητές στα σπίτια τους και αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις σχολές δε θα περάσει! Τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν 1 χρόνο κλειστά και η κυβέρνηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα με ασφάλεια, σχεδιάζει πώς θα βάλει δυνάμεις της αστυνομίας, κάρτες εισόδου και κάμερες στα Πανεπιστήμια, πώς θα διαγράφει φοιτητές θεσπίζοντας όριο φοίτησης, την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστημίων δίνοντας άφθονο χρήμα στα “κοράκια” της εκπαίδευσης κ.λπ.

Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης! Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές!».

Στην Αθήνα 

Φοιτητές απο σχολές του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στην Φιλοσοφική σχολή. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας, άνοιξαν πανό σε αμφιθέτρο της Φιλοσοφικής, με το σύνθημα «Θέλουμε να γίνουμε και πάλι φοιτητές. Δώστε 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές, όχι σε αστυνομία και σε διαγραφές». Παράλληλα, έξω απο το κτίριο, άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια, ως εδώ!».

Αντίστοιχη κινητοποίηση και στην Πολυτεχνειούπολη, με φοιτητές του ΕΜΠ να διατρανώνουν την θέλησή τους να «ξαναγίνουν φοιτητές».

Στα Γιάννενα

Εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Φυσικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχουν στις συμβολικές δράσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στέλνοντας το δικό τους δυναμικό μήνυμα!

Στη Θεσσαλονίκη

Εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στις συμβολικές δράσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με ένα δρώμενο, στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα: «Δώστε λεφτά για μόρφωση-υγεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία! Ως εδώ!» 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr