ΑΠΟΦΑΣΗ: Δια ζώσης οι εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού

ΑΠΟΦΑΣΗ: Δια ζώσης οι εξετάσεις των υποψηφίων που απαιτούνται για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Την ανάγκη κατ’ εξαίρεση διεξαγωγής εξετάσεων τελειόφοιτων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών ή αποφοίτων που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο σύνολο της Επικράτειας, λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας επιδημιολογικής επιβάρυνσης της Χώρας.

Πιο αναλυτικά η απόφαση ορίζει τα εξής:


Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, οι οποίες απαιτούνται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, και θα διεξαχθούν από ιδιωτικούς φορείς/εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής των άρθρων 19 και 20 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/31.10.2020 (Β’ 4810) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Οι φορείς/ εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετακινήσεις

Από τις 5.00 έως τις 21.00 επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο/φορέα/εξεταστικό κέντρο, εφόσον λειτουργεί.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας/φορέα/ εξεταστικό κέντρο περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/ της μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης.

Επιτρέπεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/ εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr