Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Αναφορά στο προεδρείο της Βουλής και προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 10/12 από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σχετικά με το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ.

Η αναφορά κατατέθηκε με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών για τις απορριφθείσες ενστάσεις στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 -2019.


Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πάρα πολλοί φοιτητές με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις και με πληρότητα φακέλου αποκλείστηκαν από την σχετική υποτροφία, με αδιαφανή τρόπο. Υπογραμμίζεται στο πλαίσιο αυτό η ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των φακέλων, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υποτροφία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πόρο για τους φοιτητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να συνεχίσουν να προχωρούν στις σπουδές τους.

Ολόκληρη η αναφορά:

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Επιβάλλεται να εξεταστούν με διαφάνεια οι ενστάσεις των φοιτητών με εξέχουσες επιδόσεις από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αποκλείστηκαν άδικα από την υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018-2019.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 9.12.2020 επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών για τις απορριφθείσες ενστάσεις στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 -2019. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πάρα πολλοί φοιτητές με εξέχουσες ακαδημαϊκές επιδόσεις και με πληρότητα φακέλου αποκλείστηκαν από την σχετική υποτροφία, με αδιαφανή τρόπο. Υπογραμμίζεται στο πλαίσιο αυτό η ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των φακέλων, με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υποτροφία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πόρο για τους φοιτητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να συνεχίσουν να προχωρούν στις σπουδές τους.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης της αδικίας, της επανεξέτασης των φακέλων και της άμεσης συμπερίληψης όλων των δικαιούχων στην υποτροφία ΙΚΥ - ΕΚΟ 2018 - 2019.

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2020

Η αναφέρουσα βουλευτής Κυριακή Μάλαμα

Συντονιστείτε στο Newsroom του «Φοιτητικά Νέα» πατώντας εδώ για τη ροή ειδήσεων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr