Επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια αλλά για συγκεκριμένα μαθήματα

Επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια αλλά για συγκεκριμένα μαθήματα

Οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα πανεπιστήμια το νέο εξάμηνο, αλλά για συγκεκριμένα μαθήματα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το νέο χειμερινό εξάμηνο θα βρει τους φοιτητές να επιστρέφουν στις έδρες των πανεπιστημίων, είπε η κ. Κεραμέως, αλλά διευκρίνισε: «Τα "μικρά" μαθήματα, οι κλινικές ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις, οι ομάδες μελέτης και οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 ατόμων θα γίνονται διά ζώσης. Οι μεγάλες διαλέξεις, άνω των 50 ατόμων, θα γίνονται εξ αποστάσεως».


Σε ό,τι αφορά στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αυτή θα γίνει όπως και εκείνη του Ιουνίου. Δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν αν η εξέταση θα γίνει διά ζώσης- με τήρηση των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί- ή εξ αποστάσεως, είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αναλυτικά όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων, στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα συνδεθούν με το χώρο της Συνέντευξης Τύπου για να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το www.foititikanea.gr.

Μείνετε Συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr