Υπ. Παιδείας: Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές με ακροατήριο κάτω των 50 ατόμων

Υπ. Παιδείας: Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές με ακροατήριο κάτω των 50 ατόμων

Οι φοιτητές επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια για δια ζώσης διδασκαλία μόνον για μαθήματα μικρών ακροατηρίων, ήτοι έως 50 φοιτητές. 

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ερωτηθείσα σχετικά, στην τηλεόραση του Alpha την Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020. 


Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τονίζοντας ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν μεν στα έδρανα, όμως «οι θεωρητικές διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης μέχρι τα 50 άτομα, αλλά για περισσότερους από 50 θα γίνονται εξ αποστάσεως». 

Πιο αναλυτικά η κα Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι «το Χειμερινό Εξάμηνο θα βρει τους φοιτητές να επιστρέφουν στα Πανεπιστήμιά τους», προαναγγέλλοντας όπως κατεγράφη και παραπάνω ότι «τα μικρά μαθήματα, τα πιο φροντιστηριακά, κλινικές – εργαστηριακές ασκήσεις, οι ομάδες μελέτης και οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 ατόμων θα γίνονται διά ζώσης, ενώ οι μεγαλύτερες διαλέξεις άνω των 50 ατόμων θα διεξάγονται εξ αποστάσεως» και πως «ο φοιτητής επιστρέφοντας στο Πανεπιστήμιό του επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, στο φυσικό του περιβάλλον».  

Το πρωί της Δευτέρας, 24 Αυγούστου 2020, αναμένεται να ανακοινωθούν από την Υπουργό Παιδείας σε συνέντευξη τύπου τα ειδικά μέτρα για τη διαδικασία λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, ΙΕΚ, Σχολεία, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, ΙΕΚ, ΣΔΕ κ.λπ).

Πριν από τη λήψη των τελικών αποφάσεων θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων) με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταλήξουν από κοινού στην οριστικοποίηση των λεπτομερειών λειτουργίας όλων των βαθμών Εκπαίδευσης της χώρας και κατόπιν να ακολουθήσουν φυσικά οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

Τη Δευτέρα τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν τις εξειδικευμένες αποφάσεις.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr