Επεισόδια στη Νομική Σχολή με φοιτητές - Μέλη αριστερών παρατάξεων χτύπησαν φοιτητές [ΒΙΝΤΕΟ]

Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης [18/11] στη Νομική Σχολή Αθηνών

Μέλη αριστερών παρατάξεων εισήλθαν στον χώρο της Σχολής και χτύπησαν φοιτητές και μέλη της ΔΑΠ που ήταν συγκεντρωμένοι, με στόχο να τους βγάλουν έξω για να προχωρήσουν σε κατάληψή της.

Επικράτησε μεγάλη ένταση, ενώ δεν δίστασαν μάλιστα να τους πετάξουν δια της βίας από το χώρο της Νομικής, απειλώντας τους να μην γυρίσουν στο Πανεπιστήμιο.


 

 

Δείτε το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ:

Η ανακοίνωσή της η ΔΑΠ Νομικής του ΕΚΠΑ έχει ως εξής: 

Για ακόμη μία φορά οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έγιναν μάρτυρες βίαιων επεισοδίων και εκτέθηκαν ξανά σε κίνδυνο…

…Πιο συγκεκριμένα, μέλη των ΕΑΑΚ επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και ανεξάρτητων φοιτητών που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στο θυρωρείο της σχολής. Μια καλά συντονισμένη επίθεση με σκοπό να χτυπήσουν φοιτητές. Για την ακρίβεια των γεγονότων τα μέλη των ΕΑΑΚ προπηλάκισαν με ‘’δημοκρατικές’’ μπουνιές, ‘’δημοκρατικές’’ κλωτσιές και ‘’δημοκρατικές’’ φτυσιές, φοιτητές που διαφωνούν με τις ιδέες και τις λογικές τους και θεωρώντας τη σχολή τσιφλίκι τους μας απώθησαν βίαια έξω από αυτή.

Τέτοιες πρακτικές βίας οφείλει σύσσωμη η πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα να τις αποδοκιμάσει και να βρίσκεται απέναντι τους. Η βία δεν έχει καμία απολύτως θέση μέσα στο πανεπιστήμιο και δεν πρέπει να αποτελεί μέσο για την επιβολή απόψεων και πολιτικών θέσεων, σε αντίθεση με τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης που έχουνε κάνει την άσκηση βίας και τραμπουκισμών συχνό μέσο για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Η πρότασή μας για πανεπιστημιακή φύλαξη πλέον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα και την εμπειρία έχει άλλα και τη γνώση, να κατανοήσει πως κάτι τέτοιο μόνο προς όφελος της ασφάλειας των φοιτητών θα είναι αλλά και της πραγματικής δημοκρατίας και ελευθερίας λόγου μέσα σε αυτό. Ήρθε η ώρα η Διοίκηση του Ιδρύματος, η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, αξιοποιώντας κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των φοιτητών, τη πραγματική δημοκρατία και την ελευθερία λόγου.

Οι εποχές βίας και ασυδοσίας μέσα στο πανεπιστήμιο έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Καλούμε όλη τη φοιτητική κοινότητα να καταδικάσει αφ’ ενός το γεγονός και αφ’ ετέρου να γυρίσει τη πλάτη στις δυνάμεις του απόλυτου μηδενισμού και της βίας.

Αναμένεται η ανακοίνωση/απάντηση από την ΕΑΑΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr